Minikler 23 Nisan’ı uçurtma uçurarak kutladı

Yayın tarihi: 23 Nisan 2021 Cuma 11:47 am - Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma 11:47 am

Büyükçekmece’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101’inci yıldönümü kapsamında düzenlenen uçurtma şenliğine katılan minikler bayramlarını coşku içinde kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği uçurtma şenliği ile kutlandı. Covid-19 önlemleri kapsamında tüm tedbirler alınarak gerçekleştirilen uçurtma şenliği Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla yapıldı.

Rengarenk uçurtmalar görsel şölen yaşattı

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen etkinlikte rengarenk, uçurtmaların gökyüzünde uçurulduğu anlar Büyükçekmece’de görsel bir şölen oluşturdu. Büyükçekmeceli çocuklar renk renk uçurtmaların gökyüzünde uçtuğu anları coşku ve mutlulukla izledi. Açık alanda gerçekleştirilen etkinlikte uçurtma kültürünün gelişmesine önemli katkılar sağlayan Mehmet Naci Aköz’ün 3 boyutlu uçurtmaları büyük ilgi görürken Türk Bayrağı şeklinde uçurtma büyük alkış topladı.

“Dünyada eşi görülmemiş bir devlet adamı”

Şenlikte miniklerle birlikte uçurtma uçuran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan’ın önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte kutluyoruz. Dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bizim Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı Kurtuluş Savaşı’nın başlamadan önceki Atamızın en büyük icraatıdır. Gazi Meclisi önce kurup sonra Kurtuluş Savaşı’na girmesi dünyada eşi görülmemiş bir devlet adamlığı ve çok önemli bir faaliyettir. Bunu kavrayamıyoruz. Bunu iyi kavramak lazım. Dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın değerini çok iyi bilmemiz lazım. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bizde çocuklarımızla beraber sürekli bu manzarayı yaşamaya çalışıyoruz. Bütün çocuklarımızın bu güzel günlerini tekrar kutluyorum.”

“23 Nisan’da içime gurur doluyor”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kendilerine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgilerini dile getiren minikler ise duygularını şu sözlerle ifade ettiler:

Suzan Kibar: 10 yaşındayım. 23 Nisan’ı gerçekten çok seviyorum. Atatürk bize armağan ettiği için. Hasan Başkan’ın bize yapmış olduğu şenlikle daha da mutlu olduk. Ona da buradan çok teşekkür ediyoruz.

Miraç Özhan: Atatürk’ün bu 23 Nisan’ı kurduğu için Atatürk’ü çok severim. Atatürk’ün bize verdiği bu armağandan dolayı ona her zaman çok teşekkür ederim. O’nun bütün sözlerine saygı, sevgi duyuyorum. Uçurtma şenliğinde bugün böyle bir uçurtma vardı uçurduk. Biraz başarılı geçti biraz da tabi uçuramadık. Her şey oldu. Ama olacaklardan mutluyum Atatürk’ün bizi bugünlere getirdiğinden çok minnettarım.

Elif Nisa Akkuş: 11 yaşındayım. 23 Nisan sanki benim için içime böyle bir gurur doluyor. Atatürk’ün bizim için böyle oradaki savaşlarda neler hissedilebilindiğini sanki böle içimde hissedebiliyorum o gün. Çok güzel bir gün oluyor. Atatürk’ü böyle anımsıyorum. Bu uçurtma şenliği de çok güzel oluyor. Arkadaşlarımla beraber uçurtma uçurtmayı çok seviyorum. Çok güzel oldu.

Mert Sağır: 23 Nisan benim için çok önemli bir şey hayatım kadar değerli. Neden mi? Atatürk bizim için savaşmış, ülkemiz için savaşmış ve bu güzel günü bize armağan etmiş. Çünkü bizi çok seviyor. Bizde O’nu aynı kuvvetle sevmeliyiz. Herkesin 23 Nisan’ı kutlu olsun.