Minik Begüm’den Başkan Atay’a mektup

Yayın tarihi: 23 Nisan 2021 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma 11:34 am

8 yaşındaki Begüm Aksoy’un kendisine yazdığı, ‘Sevgili Başkan Dedeciğim’ diye başlayan mektubu okuyan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, duygu dolu anlar yaşadı.

Girne Mahallesi’nde ikamet eden 2’nci sınıf öğrencisi Begüm Aksoy, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a, evinin yakınında bulunan Gökkuşağı Parkı’nın yenilenmesini talep ettiği bir mektup yazdı.

BAŞKAN ATAY BEGÜM’ÜN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Gökkuşağı Parkı’nın renklerinden, içinde bulunacak çocuk oyun gruplarına kadar hayallerini resimlerle de aktaran minik Begüm’ün mektubunu okuyan Başkan Atay, hızla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne gerekli çalışmanın başlatılması için talimat verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise, aynı gün parkta yenileme çalışmalarına başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kendisine verilen en güzel hediyenin mektubunda bahsettiği parkın yapılacak olması olduğunu söyleyen Begüm Aksoy, “Başkan Dedeme çok teşekkür ederim. Tüm arkadaşlarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

“SEVGİLİ BAŞKAN DEDECİĞİM”

Söz konusu mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Sevgili Başkan Dedeciğim; Ben Begüm. 8 yaşındayım. İlkokul 2’ye gidiyorum. Evimiz Gökkuşağı Parkı’nın yanında. Gökkuşağı Parkımız çok eski. Parkımızı yenilemek istiyorum. İstediklerim: Tahterevallinin oturağını büyütelim, yumuşak olsun, bir de tutunacak yeri uzun olsun. Duvarlara Harry Potter çizimleri yapalım. Oturacak yerler çoğalmalı. Spor aletlerini kaldıralım. Park rengârenk olmalı. Kaydırağın çatısı boyanmalı. Bir de yazı yazılmaması için resim yapalım. Tırmanacak bir şey yapalım. Spor aletlerinin yerine dönmeli bir oyuncak yapalım. Yani benim hayalimdeki park; çok değişik oyuncaklarla dolu bir park. Bir de istediğim renklerde olmasını istiyorum.”