Minik arkeologlar iş başında

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 6:59 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 6:59 pm

Bodrum Belediyesi tarafından Dünya Müzeler Haftası kapsamında anaokulu öğrencilerine arkeolog mesleğini tanıtmak ve müzecilik hakkında bilgi vermek için etkinlik düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Bodrum Belediye AŞ anaokulları iş birliğinde Umurça Park arkeopark alanında arkeolojik kazı etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte önceden hazırlanan parkurlarda kumun altına saklanmış, Bodrum’un antik tarihinden yakın tarihine kadar önemli yeri olan amfora ve diğer antik eserlerin minik replikalarını bulma yarışı düzenlendi. Eğlenerek öğrenme yöntemiyle arkeolojiyi öğretmeyi ve mesleği tanıtmayı amaçlayan etkinlikte öğrenciler, buldukları eserleri heyecanla öğretmenlerine teslim etti.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi, “Eğlenirken öğrenmeyi hedeflediğimiz unutulmaz deneyimde çocuklarımızın belleklerinde kalıcı bir iz bırakmayı ve tarihe olan bakış açılarını şekillendirmeye katkıda bulunmayı amaçladık. Çocukların heyecanı ve mutluluğu hepimizi mutlu etti.” dedi.

Bodrum Belediye AŞ Anaokulları Koordinatörü Deniz Delibaş Turgay ise öğrencilerinin eğitime aktif katılım göstermeleri için yaparak-yaşayarak ve yerinde gözlem ilkeleriyle bütün duyu organlarına hitap ederek kalıcı öğrenmeyi sağlamayı hedeflediklerini söylerken, “Milli varlığımızın korunması ve Bodrum’un kültürel mirasının unutulmaması adına eğlenerek kalıcı öğrenme sağladıkları için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze teşekkür ederim.” diye konuştu.

Etkinlik sonunda öğrencilere buldukları eserler hediye edildi.

Kaynak: BÜLTEN