Minecraft Java Edition için bonuslar yolda!

Yayın tarihi: 23 Ekim 2020 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 1:55 pm

Orijinal Minecraft olarak da bilinen Minecraft Java Edition için bugün büyük değişikliklerin yapılacağı açıklandı. İşte detaylar.

Minecraft Java Edition olarak adlandırılan Minecraft’ın orijinal sürümü, yakında oynamak için bir Microsoft hesabı gerektirecek. Duyuru Minecraft blogunda yapıldı ve bu, mevcut oyuncuların önümüzdeki yıl Microsoft hesaplarına taşınmaya başlayacağı anlamına geliyor. Bu geçiş zorunlu olacak, bu nedenle yeni hesaba geçmezseniz oyunu oynayamayacaksınız.

Oyuncu tabanını taşıma kararını haklı çıkarmak için Minecraft geliştiricisi Mojang, Microsoft hesaplarının normal bir hesaba kıyasla bir dizi avantaj sunduğunu söyledi. Bunlar, iki faktörlü kimlik doğrulama sayesinde ek güvenlik, Minecraft evrenindeki farklı oyunları aynı hesaba bağlama, geliştirilmiş ebeveyn denetimleri ve sohbet mesajlarını ve davetlerini engelleme özelliğini de kapsayacak.

Minecraft Java Edition

Microsoft hesabı kullanmanın yanı sıra, geçişle ilgili büyük değişiklikler olmayacak. Mevcut arayüzler ve modlar çalışmaya devam edecek ve kullanıcılar mevcut kullanıcı adlarını koruyacak. Aslında Microsoft, oyunculara süreçten geçmeleri için küçük bir ödül veriyor. Bu ödül de karakteriniz için özel bir pelerin olacak. Şirket ayrıca daha fazla ödülün daha sonra açıklanabileceği konusunda da dalga geçiyor.

Yeni oyuncular için, Microsoft hesap gereksinimi bu sonbaharda devreye girecek. Yani yeni bir hesap oluşturmak için birine ihtiyacınız olacak. Minecraft’ın Java Sürümü’nde çok sayıda oyuncu olduğu için (2019’da şirket, oyunun 30 milyon kopyasının satıldığını bildirdi), mevcut oyuncular önümüzdeki yıldan itibaren toplu olarak taşınacak. Kullanıcılar, sıraları geldiğinde nasıl hareket edeceklerine dair talimatları içeren e-postalar alacak.

PlayStation 5 Türkiye oyun fiyatları açıklandı!