Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! EPDK’dan kritik İGDAŞ açıklaması…

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2020 Cuma 3:50 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 5:07 pm

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu ve vatandaşların, mevzuata aykırı olarak kesilen faturaları ödemek zorunda olmadığını belirtti.

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ’a yönelik olarak başlatılan soruşturmayla ilgili A Haber’de açıklamalarda bulundu.

Soruşturmanın iki ayağıyla ilgili gelişme olduğunu kaydeden Yılmaz, “İGDAŞ tarafında mevzuata aykırı fatura düzenlenmiş. 75 günlük fatura kesilmiş. Güvensiz bir ortamda hizmetin yürütülmesi mümkün değil. Süreci yakından takip ediyoruz. İGDAŞ’a talimatı verdik, buna uymak zorundalar” ifadesini kullandı.

İGDAŞ’a gereğini yapma çağrısında bulunan Yılmaz, “Gereğini yapmazsa çok ağır cezaları var bunların. Faturalar mevzuata aykırı düzenlenmiş. Sayaç, faturanın terazisidir. Terazi bozulursa güven kalmaz” dedi.

Yılmaz’ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

Yüz binleri bulan şikayetler var. Bunun altında siyaset aramak doğru değildir. Faturasını ödeyenlerin mağduriyetleri giderilecek. Her şikayeti tek tek inceliyoruz, vatandaşlar bize göndersin. Biz her şirketi inceliyoruz, şu an başka şirket yok. Bizim harekete geçmemizin nedeni, faturaların iptal edilmesi için. Faturalar ödendikten sonra biz bu hakkaniyetsiz durumu giderememiş oluruz. Bu yanlış faturaları ödemek zorunda değiller. Doğru faturayı ödemek zorundalar mevzuata göre.

“AKILLARINDA SORU İŞARETİ OLANLAR FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP GÖNDERSİNLER”

Her bir faturayı ayrı ayrı inceleriz. Akıllarında soru işareti olanlar fotoğraflarını çekip faturaları bize göndersinler. Hangi şirket olursa olsun, tüm şirketleri inceliyoruz. Şu ana kadar düne kadar şikayet gelmemişti. Gelirse harekete geçer, soruşturma açarız. Dün bize gelen bine yakın şikayet oldu. 6.5 milyon abone var. Türkiye’nin 3’te 1’i kadar. Hiçbir firmanın bunu yapmaya hakkı yok.
Bir siyasetçi ‘İGDAŞ itibarsızlaştırılıyor’ dedi. Bunu siyasete çekmek çok yanlış. Yanlışı EPDK mı yaptı? Açık, net, faturalar ortada. Süreci yakından takip ediyoruz. İGDAŞ’a talimatı verdik, buna uymak zorundalar. Uygun faturayı üretmek zorundalar.

“HAKSIZLIKLAR VARSA İADELERİ SAĞLAYACAĞIZ”

Faturayı ödeyenlerle ilgili soruşturmalar sürüyor. Faturasını ödeyenlerin mağduriyetini de gidereceğiz. Gerekirse haksızlıklar varsa iadeleri sağlayacağız. Yasal faizi ile mahsup ettireceğiz.

Silivri Cezaevinde koronavirüs alarmı!

Kanyon AVM’nin açılış tarihi belli oldu