Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme! Tapuda yeni dönem başlıyor

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 10:07 am - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 10:07 am

Miras paylaşımında yaşanan bölünmüş mal sorunlarına ilişkin yeni düzenleme hayata geçirilecek. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişmenin ayrıntıları belli oldu.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren miras paylaşımı düzenlemesinde detaylar ortaya çıktı. Miras paylaşımı sırasında bölünmüş mal, birçok sorunları da beraberinde getiriyordu. Yeni düzenleme ile bu sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor.  Eski usule göre bir kardeş genellikle diğerinin hissesini satın alarak sorun çözülüyordu ancak mevcut uygulamaya göre, kardeşler miras konusu olan taşınmazın devri için notere gitmek zorundaydı. Yapılan yeni düzenleme ile hisseli tapu devri için noter onayı şartı kaldırıldı.

Yeni uygulamaya göre, kardeşler arası miras payının devri için yazılı bir sözleşme yapılması ve sözleşmenin imzalandığı sırada mirasın tüm paydaşlarının hazır bulunması yeterli olacak.

TÜM PAY SAHİPLERİNİN ONAYI GEREKİYOR

Finans365’in haberine göre; Hisseli tapu alırken ve satarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlara da değiniliyor. Hisseli tapu alırken Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz tamamlanması gerektiği belirtiliyor. Hisseli tapu satışında ise tüm pay sahiplerinin ortak onayının gerektiği ve tapu işlemlerinde tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması gerektiği vurgulanıyor.

NOTER ONAYI ŞARTI KALDIRILDI

Sonuç olarak, yeni düzenlemeyle birlikte hisseli tapu devri için noter onayı şartı kaldırıldı ve kardeşler arasında tapu paylaşımı için notere gitmeye gerek kalmadı. Bu sayede tapu devri süreci daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Kardeşlerin miras kavgasında silah patladı! Bir ağır yaralı