Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! İkramiyeler belli oldu

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2024 Pazar 9:02 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2024 Pazar 9:06 am

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sendikalı memurların ne kadar toplu sözleşme ikramiyesi alacağını açıkladı.

Milyonlarca memur temmuz zammı ile birlikte toplu iş sözleşmesi ikramiyesini bekliyordu. Beklenen ikramiye bedelini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından duyurdu.

Işıkhan paylaşımında; “Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık. Ancak bu kazanım CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti. İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti. Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı.

 

MEMURLAR 641 LİRA İKRAMİYE ALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sendikalı memurların ne kadar toplu sözleşme ikramiyesi alacağına dair bilgi verdi. Işıkhan, Meclis’ten geçen yasayla memurların 641 lira ikramiye alacağını kaydetti.
“TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak. Bu kanun teklifinin yasalaşması sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”

Financial Times’tan Türkiye iddiası: Memur maaşları dondurulabilir

Kaynak: DHA