Milyonlarca memur ve memur emeklisi kararı bekliyor! Hakem Kurulu’nun son toplantısı başladı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 8:29 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 12:28 pm

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği maaş zammıyla ilgili nihai kararını bugün açıklayacak.

1 Ağustos’ta başlayıp 22 Ağustos’ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti’nin 2024 ve 2025’teki zam oranında uzlaşamamasının ardından başlayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin son toplantısı başladı.

Kurulun kararı kesin ve herhangi bir itiraz yolu bulunmuyor.

BAKANLIK TEKLİFİNİ KORUDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 17 Ağustos’taki son teklifini tekrarladı, Hakem Kurulu ise Memur-Sen’in teklifini oylamaya karar verdi.

Kamu İşveren Heyeti, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmişti. Memur-Sen ise 2024 için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

KURULDA YER ALAN İSİMLER

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener’in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal’dan oluşuyor.

Milyonlarca memurun takip ettiği dördüncü toplantıdan da sonuç çıkmadı!