“Milyonlarca kişi için haksızlık yarattı”! TİP’ten yeni EYT teklifi

Yayın tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe 5:47 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2022 Perşembe 5:47 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, EYT düzenlemesinin milyonlarca kişi için haksızlık yarattığını belirterek, “Eylül 1999 öncesi yetmez, Eylül 1999 sonrası için de kademeli, adil ve uygulanabilir bir düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, AKP’nin emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ile ilgili yaptığı kanun düzenlemesinin var olan haksızlığı giderdiğini fakat milyonlarca insan için de haksızlığa neden olduğunu söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Erkan Baş, söz konusu haksızlıkları gidermek için parti olarak yeni bir kanun teklifi verdiklerini ifade etti.

“BU KONUDA SON DERECE ISRARCIYIZ”

Baş, “Kanun teklifiyle diyoruz ki; Eylül 1999 öncesi yetmez, Eylül 1999 sonrası için de kademeli, adil ve uygulanabilir bir düzenleme yapılmalıdır. Emekli aylığı bağlanma oranları yüzde 70’ler düzeyine ulaştırılmalıdır. Emekli aylıklarının alt sınırı asgari ücretin net tutarından az olmamalıdır. Bu konuda son derece ısrarcıyız. Asgari ücret diye bir rakam belirleniyor memlekette ama emekliler asgari ücretin yarısına mahkum edilmek isteniyor. Bu kabul edilemez. Emekliler haklarını örgütlenerek savunabilmeliler, emeklilerin de sendika kurma, sendika üyesi olma hakkına sahip olması gerekmektedir. Bunlar sağlanmadan Türkiye’de emekliler için insanca yaşam koşullarından söz edebilmemiz mümkün değil” şeklinde konuuştu.

EYT’liler SGK önünde metrelerce uzanan kuyruğa girdi