Milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiriyor! Ödeme süresi uzatıldı

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 5:18 pm

Borç yapılandırılmasında birinci ve ikinci taksit ödemeleri ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz’dan 3 Ağustos’a uzatıldı.

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıran vatandaşların, uygulamadan yararlanabilmesi için borçlarının ilk ve ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz’da ödemesi gerekiyordu. SGK, bugün sona erecek olan süreyi 3 Ağustos’a kadar uzattığını duyurdu.

SGK’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23:59’a kadar uzatılmıştır.”

ELEKTRONİK ORTAMDA ÖDENEBİLİYOR

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi “www.gib.gov.tr”den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor. Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

MTV’de son viraj! Faizsiz ödeme için zaman daralıyor