Milyonda bir! Çift rahimli kadın iki günde iki bebek doğurdu

Yayın tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi 9:58 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2023 Cumartesi 9:58 pm

ABD‘de doğuştan çift rahme sahip Kelsey Hatcher isimli kadın, 20 saatlik arayla iki günde iki kez doğum yaptı.

ABD’nin Alabama eyaletinde yaşayan 32 yaşındaki Kelsey Hatcher, Alabama Üniversitesi Hastanesi’nde salı günü ilk, çarşamba günü de ikinci kızını dünyaya getirdi. Hatcher, nadir görülen hamilelik ve 20 saati aşan doğumun ardından kız bebekleriyle taburcu edildi.

Bebeklerin doğumu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hatcher, “Mucize bebeklerimiz doğdu! İstatistiksel olarak yeterince nadir görüldükleri için kendi doğum günlerinin de olması gerektiğine karar verdiler. Roxi Layla 19 Aralık Salı gecesi saat 7:49’da doğdu ve ona kız kardeşi Rebel Laken 20 Aralık Çarşamba sabahı saat 6:09’da katıldı. UAB’deki ekibimiz inanılmazdı ve daha iyi bir deneyim yaşayamazdık! Tüm doğum hikayesini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum! Şimdi hepimiz evdeyken, birbirimize bağlanmak, iyileşmek ve tatilin tadını çıkarmak için zaman ayıracağız!” ifadelerini kullandı.

Alabama Üniversitesinden uzmanlar, çift rahimliliğin kadınların yüzde 0,03’ünde görüldüğünü ve bu durumda ikiz bebek ihtimalinin milyonda bir olduğunu kaydetti.

Bangladeş’te 2019’da çift rahimli kadının bir ay arayla ikiz bebek doğurduğu bildirilmişti. (AA-DHA)

Milyonda bir! Çift rahimli kadın iki günde iki bebek doğurdu

Cemal Kaşıkçı’nın eşi ABD’ye sığındı

Kaynak: TELE1