Milyarlık ihaleleri alan Kolin bir işçiye emniyet kemerini çok gördü!

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 11:25 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 11:51 am

İktidara yakınlığıyla bilinen ve Türkiye’nin en büyük ihalelerini alan Kolin İnşaat‘ın tersanesinde ölen 19 yaşındaki işçi Yasin Demirdağ’ın cansız bedenine emniyet kemeri takılmasına tepki yağdı.

DİSK’e bağlı Limter İş, Yalova Sefine Tersanesinde Özyılmazlar taşeron firmasında çalışan19 yaşındaki tersane işçisi Yasin Demirdağ geçtiğimiz hafta yüksekten düşerek yaşamını yitirdi. Limter İş, Demirdağ’a ölümünün ardından emniyet kemeri giydirilmeye çalışıldığını ve ölen işçinin arkadaşlarının duruma müdahale ettiğini duyurdu.

Kolin ve Limak’a 157 milyonluk ihale: Her taşın altındalar

Limter İş’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bu alçak düzene birlikte son verelim! Yalova Sefine Tersanesinde yüksekten düşerek ölen Yasin Demirdağ’a İş güvenliği kendini kurtarmak için emniyet kemeri giydirmeye çalışırken işçi arkadaşları müdahale ediyor” denildi.

Tersanede ölen işçinin cansız bedenine emniyet kemeri takılmaya çalışıldı

Yaşanan olayın Kolin İnşaat’a ait tersanede olduğu ortaya çıktı. Muhalefetin 5’li çete olarak adlandırdığı Kolin’e bağlı Yalova Sefine Tersanesinde Demirdağ’a kemer takılmamasına sosyal medyada da tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:

ÜMİT ÖZDAĞ: ALLAH BİN BELASINI VERSİN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Allah bin belanı versin dedirten bir olay. İşçinin alın terinin değil kanının hatta canının sömürülmesi” ifadelerini kullandı.

AHMET ŞIK: BU ALÇAKLIĞI HERKES BİLMELİ

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık yaptığı paylaşımda “Bu alçaklığı herkes bilmeli.” dedi.