Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır: Sinan Ateş iddianamesinde azmettirici yok

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2024 Perşembe 5:05 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2024 Perşembe 5:05 pm

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “ Sinan Ateş cinayetinin iddianamede yazıldığı gibi olmadığını; işin başka yanlarının örtüldüğünü düşünüyoruz. İnşallah mahkeme sürecinde bu yanlışlar ortadan kaldırılır” dedi.

Milli Yol Partisi(MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı ziyarette eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“SİLAH ORTADA YOK”

Remi Çayır, “Muhsin Başkan davasındaki o düzmece işlerin burada da söz konusu edildiğini gördüm. Orada faile ulaşmamak için faili şu veya bu şekilde örtbas etmek, gerçeği milletin gözünden kaçırmak için ne yapıldıysa Sinan Ateş cinayeti ve iddianamesinde de aynısını gördüm” ifadelerini kullandı.

Cinayetin işlendiği silahın ortada olmadığına işaret eden Çayır, “Koskoca savcılık iddianame hazırlamış, emniyet soruşturma yapmış, insanları ifadeye çağırmış, tutuklamış ve tutukladığı insanlarda ya da herhangi bir yerde olayın silahı yok. Çok ilginç.” şeklinde konuştu.

“MUHSİN YAZICIOĞLU GİBİ ÜSTÜNÜN ÖRTÜLECEĞİ TEREDDÜTLERİMİZ VAR”

Cinayetin üzerinin kapatılmak istendiğini söyleyen Çayır, şunları kaydetti:

“Herkes biliyor ki olayı işleyenler bir milletvekiliyle devamlı konuşma halindeler. Bunları bulmak o kadar zor muydu? Çıkarırsın telefon trafiğini, her zaman yaptığınız şey. Orada kim kimle ne konuşmuş, kaç dakika konuşmuş, neler söylemiş, olay anında ne konuşmuş, olay sonrasında ne konuşmuş bunların hepsi ulaşılabilir. Ama bunların hiçbiri gündemde yok, iddianamede yok. İddianamede bir senaryo yazılmış ve şu anda ne yazık ki bu olayın da Muhsin Yazıcıoğlu davası gibi üstünün örtüleceği konusunda tereddütlerimiz var. Ama gerçeği bulmakla yükümlü olan savcılar ve hakimlerdir. Biz bu olayın takipçisi olacağız. Eğer biz bir insanın bu milliyetçi, ülkücü ya da başka olabilir, hukukunu korumayı bir ödev saymazsak yarın bizim de hukumuzu kimse koruyamaz. Sinan Ateş cinayetinin iddianamede yazıldığı gibi olmadığını; işin başka yanlarının örtüldüğünü, azmettiricilerinin iddianamede hiç olmadığını düşünüyoruz. İnşallah mahkeme sürecinde bu yanlışlar ortadan kaldırılır.”

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “ Sinan Ateş cinayetinin iddianamede yazıldığı gibi olmadığını; işin başka yanlarının örtüldüğünü düşünüyoruz. İnşallah mahkeme sürecinde bu yanlışlar ortadan kaldırılır” dedi.

 

Kaynak: ANKA