Milli takımın kader gecesi! 1 mi, 2 mi 3 mü?

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 9:36 am - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 9:36 am

A Milli Futbol Takımı, Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası için ya tamam ya devam maçına çıkıyor.

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu onuncu ve son hafta maçında yarın Karadağ’a konuk olacak. Podgorica Şehir Stadı’nda oynanacak mücadele, TSİ 22.45’te başlayacak.

Müsabakada, Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert düdük çalacak. Siebert’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Jan Seidel ve Christian Gittelmann yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tobias Reichel olacak.

Tolga Ciğerci ve Yusuf Sarı, A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna dahil edildi

KUNTZ İLE 4. MAÇ

Türkiye, Alman teknik adam Stefan Kuntz yönetiminde 4. maçına Karadağ karşısında çıkacak. Kuntz idaresinde oynadığı ilk maçta İstanbul’da Norveç ile 1-1 berabere kalan ay-yıldızlı ekip, ikinci müsabakasında deplasmanda Letonya’yı 2-1, son karşılaşmasında da sahasında Cebelitarık’ı 6-0 mağlup etti.

GRUPTAN ÇIKMA HESABI

Karadağ ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan milliler, Hollanda’nın Norveç’i ağırlayacağı son haftada kazanarak play-off ve gruptan direkt çıkmanın hesaplarını yapıyor. İşte o ihtimaller…

  1. Hollanda’nın deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalmasının ardından Türkiye, direkt olarak Dünya Kupası’na katılabilir. Eğer Milliler Karadağ’ı Norveç de Hollanda’yı aynı gol farkıyla mağlup ederse, Türkiye grupta liderlik koltuğuna oturarak Katar vizesi alacak.
  2. Son maçta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak A Milli Takım’a Hollanda-Norveç maçının skoruna göre beraberlik ve mağlubiyet bile yeterli olabilir.
  3. Eğer Hollanda ile Norveç berabere kalırsa, Karadağ’dan Millilerin alacağı 1 puan da play-off’u getirecek. Hollanda, Norveç’i mağlup ederse, Milliler, Karadağ’dan daha az fark yiyerek mağlup olsa da play-off’lara kalan taraf olacak.

PUAN DURUMU

Türkiye’nin yer aldığı grupta Hollanda 20 puanla son maç öncesi zirvede yer aldı. 18 puanlı Türkiye averajla 2. sırada yer alırken aynı puandaki Norvçe 3. sırada bulunuyor.

58 yıllık rekor kırıldı