Milli Takım’da Şenol Güneş ilgi topluyor

Yayın tarihi: 24 Ekim 2020 Cumartesi 4:35 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 4:10 pm

Pandemi döneminde tüm futbol takviminin değişmesi ve futbolcuların kısa süreli tatillerinin ardından ligler başladı. Liglere verilen arada ise Türkiye milli futbol takımı için Avrupa Uluslar Ligi mesaisi başladı. Şenol Güneş önderliğinde bambaşka bir futbol ve keyif veren oyun anlayışı ile milli takım maçlarından soğumuş birçok taraftar genç oyuncuların ağırlıklı olduğu ve sahada ruhu ile oynayan futbolcuların oynadığını görmeleri ile birlikte Türkiye milli takımının maçlarının heyecanla beklendiğine şahit olduk.

Uluslar Ligi öncesinde Şenol Güneş’in liderliğinde oldukça başarılı bir karnesi bulunan takımımız bu sırada birisi hazırlık maçı olmak üzere üç maça çıktı. Dönem olarak liglerin yeni başlaması veya oyuncuların tam olarak kondisyon kazanamaması ile birlikte oynanan bu maçlar takımların asıl performanslarını tam olarak göremediğimiz maçlar olarak aklımızda kaldı. Sporpas internet
sayfasında en güncel Şenol Güneş haberlerini rahatlıkla bulabilirsiniz! Sadece bu kadar mı? Elbette ki hayır! Daha pek çok farklı spor haberlerini bu internet sayfasından bulabilmeniz mümkün oluyor!

MİLLİ TAKIM KARNESİ

Şenol Güneş’in davet ettiği oyuncular ile toplanan Türkiye milli takımı bu süreçte kısa bir hazırlık döneminin ardından ilk olarak Almanya ile bir hazırlık maçı oynadı. Oynanan maç 3-3 eşitlik ile sona ererken maç sonunda Türk milli takım oyuncularımız özverili ve bir milli takım oyuncusuna yakışan ruhları ile sahada oldukları için bütün takdirleri hak ettiklerini söylememiz gerek. Aynı zamanda Almanya ile oynanan bu maçta Şenol Güneş içinde istenilen çoğu taktiğin uygulandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Uluslar Ligi sürecinde oynanan Rusya maçında Türk milli akımımız aslında normal oyunundan uzak bir görünüme sahipti.

Rusya maçında 1-0 geriye düşen takımımız oyuna sonradan dahil olan Cengiz Ünder ile birlikte çok daha hızlı ve istenilen oyunu oynamış bunun sonucunda maç 1-1 beraberlik ile sona ermiştir. Sonraki maçta ise Sırbistan karşısında 2-0 geriye düşen Türk milli takımımız son derece başarılı ve tarihe geçebilecek bir geri dönüş ile birlikte sahadan 2-2 beraberlik ile ayrılmayı başarmıştır. Bu iki maç genelinde de çoğu yorumcunun değerlendirmelerinde ortak olarak Şenol Güneş’in tercihleri yoğun bir eleştiri konusu olmuştu.

ŞENOL GÜNEŞ’İN FORMU

Milli takıma seçilen oyuncu tercihlerinin her dönem bir tartışma konusu olmasının dışında ilk 11 oyuncularının tercihi de Şenol Güneş döneminde eleştiri odağı olmuştur. Aynı zamanda yapılan
değişikliklerin dakikaları ve oyundan alınan oyuncuların tepkileri söz konusu olduğunda Şenol Güneş’in formu da konuşulmakta ve eleştirilere konu olmuştur. Uluslar Ligi’nde kalan maçlar ile milli takımımızın kaderi belirlenecek olduğundan bu aşamada en doğru tercih hiç kuşkusuz Şenol Güneş’e ve onun tercih ettiği oyuna güvenmek olacaktır.

En güncel Şenol Güneş haberlerini merak ediyorsanız; Sporpas giriş için tıklayın