Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa şampiyonu oldu

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 10:01 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 10:01 pm

Milli pentatlet İlke Özyüksel, Polonya’da düzenlenen 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu, Polonya’nın Drzonkow kentinde gerçekleştirilen şampiyonada kadınlar finali tamamlandığını duyurdu.

Milli pentatlet İlke Özyüksel, 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası yüzme, eskrim, binicilik ve laser run kategorilerinde gösterdiği performansla toplamda bin 401 puan alarak şampiyonluğa ulaştı.

BİR BAŞARI DA SIDAL ASLAN’DAN

Kadınlar kategorisinde yarışan bir diğer milli sporcu Sıdal Aslan ise bin 274 puanla 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası’nda en iyi derecesini yaparak 8. sırayı aldı.

BAKANDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Özyüksel’i tebrik etti. Kasapoğlu, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Polonya’nın Drzonkow kentinde düzenlenen Modern Pentatlon 24 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan İlke Özyüksel’i kutluyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı’mızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Elde ettiği şampiyonlukla bizleri gururlandıran İlke Özyüksel’e başarılarının devamını diliyorum.”