Milli Sol Genel Başkanı partisininin ideolojisini anlattı: Anadolu solu

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 4:00 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 4:06 pm

İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesi veren Milli Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay “Anadolu solunu savunuyoruz” diyerek partisini anlattı.

İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesi veren Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay bir otelde düzenlediği basın toplantısında ideolojilerini anlattı, hiçbir partinin devamı olmadıklarını belirtti.

‘SOL PARTİ MİLLİYETÇİ OLMAZ’ DİYENLERİN ANLAMASINI BEKLEMİYORUZ’

Türk siyasi hayatındaki kutuplaşmanın, milli ve yerli bir sol partinin eksikliğiyle daha arttığı bir sürecin yaşandığını öne süren Alpay “Milliyetçiliği tekeline alan, solculuk ile milliyetçiliği yan yana getiremeyen sağ görüşlü siyasi partiler ile ‘Sol bir parti milliyetçi olamaz’ çelişkisini yaşayan sol siyasi partilerin bizleri anlamasını beklemiyoruz. Bizim yönümüz Türk halkıdır” ifadelerini kullandı.

‘DEVLETE VE MİLLİ ÇIKARLARA MUHALEFETİ ONAYLAMAYIZ’

‘Savundukları milli solun ‘Anadolu solu olduğunu dile getiren’ Alpay “Milliyetçi Sol Parti, ülkeyi yönetenlere muhalefet etmeyi görev bilir; fakat devlete ve milli çıkarlara muhalefeti onaylamaz. Yasalar önünde herkesin eşitliğini savunur. Siyasal eşitliğin yanı sıra sosyal eşitliği ve zenginlikte sosyal adaleti hedefler” diye konuştu.

Bir parti daha kuruldu! Milli Sol