Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasındaki ipucunu ne? Haldun Solmaztürk’ten dikkat çeken yorum

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 1:05 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 1:10 pm

Dr. Haldun Solmaztürk Milli Savunma Bakanlığı‘nın şehit haberini verirken yaptığı açıklamadaki ipuçlarını TELE1 ekranlarında anlattı.

Gazeteci Mehmet Ali Güller’in TELE1’de sunduğu Türkiye’nin Yönü programına Dr. Haldun Solmaztürk konuk oldu. Pençe-Kilit operasyonunun ve Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarına değinilen programda Solmaztürk’ten dikkat çeken yorumlar geldi.

“SIZMA SONUCU BASKIN OLDUĞU ANLAŞILIYOR”

Dr. Haldun Solmaztürk Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına dikkat çekerek bir üs bölgesine sızma sonucu baskın olduğunun anlaşıldığını söyledi, Solmaztürk  “Sızma görünmeden fark ettirmeden yaklaşma demektir. Yaklaştığınız hedef üs bölgesi ise orada baskın etkisi yaratıyor. Üs bölgesi geçici bir üs bölgesi. Çapı neydi yarım takım mıydı takım mıydı ya da bir TİM miydi? Subay, astsubay yok içlerinde acaba bir üs bölgesinin emniyetini sağlamak üzere hakim araziye çıkarılan küçük çapta bir birlik miydi? bunların hiçbirini bilmiyoruz”

İki günde 12 şehit verdiğimiz geçici üssün fotoğrafı… “Çadırlar yarıya kadar kara batmış”

“GEÇİCİ PERSONEL OLARAK GELMİŞLER”

Sözlerine devam eden Solmaztürk ” Bir de şu dikkatimi çekti. Şehitlerin bir kısmı başka birliklerden geçici görevle gelmiş oraya. Böyle bir harekat ortamında geçici personelle harekatın sürdürülmesi dikkat çekici, Bizim bildiğimiz askerlikte böyle olmaz” dedi.

Kaynak: TELE1