Milli Savunma Bakanlığı’nda ‘tarikat’ uyarısı yapan yarbayı Şırnak’a gönderdiler iddiası

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 7:48 am - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 7:48 am

Milli Savunma Bakanlığı‘nda bir yarbayın Menzil ya da başka bir tarikat tarafından mobbinge maruz kaldığını ve isteği dışında Şırnak’a atandığı iddia edildi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, ismini paylaşmadığı bir Bando Yarbayının Milli Savunma Bakanlığı’ndaki görevinde yaşadığı bir olay sonrası gördüğü mobbing üzerine şikâyet dilekçesi verdini, ancak bunun üzerine münferit bir şekilde Şırnak’a “Re’sen” atandığını yazdı.

Nurculukla bağlantılı olduğu iddia edilen ekibin başındaki komutan emekli edildi

Saygı Öztürk’ün aktardığı bu olay, resmi belgelere şöyle yansıdı:

“Komutanlık önüne: 2024 Genel Atamaları ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Personel Genel Müdürlüğü Personel İşlem Daire Disiplin ve Moral Şube’ye Tören subayı olarak atandım. Göreve katılış yaptığım 5 Haziran 2024 tarihinden bugüne kadar görevli olduğum konu ile ilgili öğrenme ve tören konuları ile hazırlık sürecine başladım. Ancak Şubemde aynı odada çalıştığım M.E. isimli Milli Güvenlik Uzmanı statüsünde görevli personelin şubedeki diğer askeri ve sivil personelin duyacağı şekilde ‘Dini vaaz’ kapsamında söylemlerde bulunduğuna Peygamber efendimizin, ‘Sakal müminin ziynetidir’ fikriyatını aşılamaya çalıştığına şahit oldum. Dini konu ile ilgili söylemlerde bulunmaması gerektiği uyarıma karşılık, ‘Sen fıkıh bilmiyorsun, bu yüzden cahilsin’ söyleminde bulundu. Konuyu üzerime yürüyerek uzattıktan sonra Sivil Memur D. beyin araya girmesiyle fiziki saldırısı son bulmuştur. Takım elbisesini giyip hızlıca odayı terk etmiştir.

Öğleden sonra 13.30’da ise Genel Müdür Yardımcısı S.E.’nin Emir Astsubayı tarafından dahiliden arandım ve odasına çağırıldım. Odasının yerini bilmediğim için Teğmen Mustafa Beyin eşliğinde S.E.’nin odasına girdiğim andan itibaren mafyatik bir oturma ve hitabet tarzı ile azarlama girişimlerine maruz kaldım.

Menzil Tarikat ya da başka bir paralel yapı kapsamında davranılarak tarafıma karşı mobing olarak hareket edildiğini düşünmekleyim. Konu ile gerekli disiplin incelemesinin yapılarak ismi geçen personeller hakkında gerekli idari işlemlerin yapılmasını arz ederim.”

Bu yazının ardından 5 Haziran’da Milli Savunma Bakanlığı’nda göreve başlayan yarbaya bir yazı gitti. Üzerinde “Münferit atama” yazan bildiri ile Yarbay 28 Ağustos’ta Şırnak’a “Re’sen” atandı. Atamanın Yarbay’ın isteği dışında gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Kaynak: Sözcü