Milli Savunma Bakanı Güler ile Genelkurmay Başkanı Gürak ABD’li mevkidaşlarıyla görüştü

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 12:01 am - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 1:43 am

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ise ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles görüştü.

Türkiye’nin Suriye’de YPG’ye yönelik operasyonları sürerken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. Güler, görüşmede Austin’e Türkiye’nin DEAŞ’a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğunu ifade etti.

Güler ve ABD’li mevkidaşı Austin, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı.

GENELKURMAY BAŞKANI DA ABD’Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown JR., bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede güncel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Öte yandan Pentagon Suriye’de bir Türk SİHA’sını ‘kuvvetlerine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle düşürdüklerini’ iddia etmişti. MSB kaynakları ise SİHA’nın Türkiye’ye ait olmadığını söylemişti.