Milli Piyango satışında büyük düşüş! Çekilişteki skandallar etkili oldu

Yayın tarihi: 23 Aralık 2021 Perşembe 9:46 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 10:41 pm

Yılbaşı yaklaştı ama Milli Piyango bayileri önünde kuyruklar oluşmadı. TELE1 Milli Piyango bayileri önünde bu düşüşün sebebini aradı. Her yıl oluşan kuyrukların bu yıl oluşmama nedeni çekilişlerdeki skandallar.

Milli Piyango satışlarında büyük düşüş yaşanıyor. Her yıl Milli Piyango önüne gidip kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşlardan bu yıl eser yok. Skandalların ardından çekilişlerin güvenli olduğuna inanmayan vatandaşlar, Eminönü’ne bu yıl gitmedi. TELE1’e konuşan bir yurttaş güvensizliği şu sözlerle anlattı: “Güven yok ki bilete. Her şey sahte oldu daha bilet almıyoruz. Para nerede? Kandırıyorlar insanları”

HANGİ SKANDALLAR YAŞANDI?

Ziraat Bankası’ndan kredi alıp Doğan Medya’yı satın alan Demirören’in zarar ettiği ve buna karşılık Milli Piyango’nun verildiği iddia edilmişti. Varlık Fonu’nun ihale bilgilerini açıklamaması ve ihale şartnamesinin gizlenmesi bu iddiaları güçlendirmişti. Bu iddialar ile gündeme gelen Milli Piyango çoğu kez de skandalla gündeme geldi. Bir çekilişte arkadan bir ses 8-32 numaralarını fısıldamış, rakamlar çekilişte gelmişti. Yine 2018’deki bir çekilişte, arkada oturan bir adamın eli toplara doğru gelmiş, hazneye top düşmüştü. Bir başka çekiliş skandalı da 2020’de yaşandı. Bir hazneye iki top düştü. İptal edilmeyen çekiliş mankenin vicdanına bırakıldı.

Demirören’in borcu 7,7 milyar TL