70 milyon lira servetin sahibi hala kayıp! Günlük zararı 34 bin lira

Yayın tarihi: 20 Mart 2019 Çarşamba 3:13 pm - Güncelleme: 20 Mart 2019 Çarşamba 3:23 pm

Milli Piyango yılbaşı ikramiyesinin tek başına sahip olan talihli aradan geçen 79 güne rağmen ortaya çıkmadı. Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi’nde 70 milyon liralık büyük ikramiyeyi tutturan talihli, Milli Piyango İdaresi’ne parasını almak için henüz başvurmadı. Talihlinin günlük kaybı yaklaşık 34 bin lira.

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğü’nce, 31 Aralık 2018’de yapılan yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyeyi tutturan talihlinin parasını almak için henüz başvuruda bulunmadığı bildirildi.

MPİ’den yapılan açıklamada, 31 Aralık 2018’deki yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin İstanbul Kadıköy Şubesine sevk edilen ve şube tarafından Ali Özçamlı isimli Milli Piyango seyyar bayisine satılan 7615536 numaralı tam bilete isabet ettiği hatırlatıldı.

Milli Piyango’da şüpheli tesadüf! 6.9 milyarda bir ihtimal, gerçek oldu

Talihlinin 20 Mart itibarıyla ikramiyesini almak üzere idareye başvurmadığı belirtilen açıklamada, biletin zaman aşımı süresinin 1 yıl olduğu ve 31 Aralık’a kadar ibraz edilmezse ikramiyenin ödenmeyeceği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, oyunlarda alınmayan ikramiye tutarının idare hesaplarına gelir kaydedildiği ve Hazineye devredildiği vurgulandı.

2.6 MİLYON LİRA KAYBETTİ

Bankalarla yapılan görüşmeye de işaret edilen açıklamada, büyük ikramiye ocak ayında bankaya yatırılsaydı, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon 630 bin lira faiz geliri elde edileceğinin hesaplandığı belirtildi.

‘Piyango dört mezhepte de haramdır’ diyen vaiz Timurtaş Uçar’ın oğlu, Milli Piyango Müdürü oldu

Milli Piyango İdaresi’nden büyük ikramiye talihlisiyle ilgili yaptığı açıklama şöyleydi:

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğü’nce, 31 Aralık 2018’deki yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiye talihlisinin, henüz idareye başvuruda bulunmadığı ve ikramiye ödemesinin yapılmadığı bildirildi.

MPİ’den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve internet siteleri ile sosyal medyada, 70 milyon liralık yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiyesiyle ilgili asılsız haberlere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, 31 Aralık 2018’deki yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin Kadıköy Şubesi’ne sevk edilen ve bu şubece de Ali Özçalımlı isimli bayiye satılan 7615536 numaralı tam bilete isabet ettiği hatırlatıldı.

“Söz konusu biletin talihlisi ikramiyesini almak üzere henüz idaremize başvuruda bulunmamış ve ikramiye ödemesi yapılmamıştır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

‘KOLİN İNŞAAT’ İDDİASI

HDP Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı, son dönemde WhatsApp gruplarında da sıkça paylaşılan bir iddiayı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yazınca gündeme oturmuştu. Mızraklı paylaşımında, ikramiyenin Kolin İnşaat’ın sahibine çıktığını iddia etmişti.

Şans Oyunları