Milli motosikletçiden Dünya şampiyonluğu!

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 9:45 am - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 7:01 pm

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nda 2021 sezonunun şampiyonu oldu. Razgatlıoğlu kazandığı bu şampiyonlukla Dünya Superbike Şampiyonası’nda şampiyon olan ilk Türk olarak adını tarihe yazdırdı.

Şampiyonanın yoğun yağış sebebiyle yapılamayan ilk yarışı bugün TSİ 06.15’te start verdi. Ay-yıldızlı motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, yarışın bitimine 18 tur kala yarışta ilk defa birinci sıraya yerleşti. Yarışın ilerleyen dakikalarında liderliği rakiplerine kaptıran Razgatlıoğlu, bitime 12 tur kala yarışta tekrar birinci sıraya geçmeyi başardı. Ancak Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, son 7 tura üçüncü sırada girdi. Son 5 ve 4. turlarda da üçüncü sıraya gelen Razgatlıoğlu, son 2. turda ise tekrar ikinci sıraya yerleşti.

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takımıyla son tura da 2. sırada başlayan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya’da ilk yarışta kıyasıya mücadeleye rağmen damalı bayrağı ikinci sırada geçti ve organizasyonda dünya şampiyonu olmayı başardı. Milli sporcu, Dünya Superbike Şampiyonası’nda şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak ülkesini gururlandırdı.

Endonezya’daki ilk yarışı Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci sırada, Ducati pilotu Scott Redding ise üçüncü sırada bitirdi. Milli motosikletçi, yarışın ardından ilk tebrikleri aldı ve motoruyla sevinç gösterisi yaptı.

Gurur duyduk! Özge ve Ece Avrupa şampiyonu