Milli maç öncesi büyük provokasyon! 3 milyon Suriyelinin bütün bilgileri Telegram’da ifşa edildi

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2024 Cuma 12:18 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2024 Cuma 12:48 am

Kayseri’de taciz iddialarının ardından başlayan Suriyeli geriliminin ardından bu kez ırkçı grupların, mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinden, 3 milyon 313 bin 701 Suriyelinin pasaport ve adres bilgisi paylaşılarak hedef  gösterdiği ortaya çıktı. Grupta ayrıca mili maç öncesi ayaklanma çağrısı yapıldığı da görüldü. Göç İdaresi konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kayseri’de geçtiğimiz günlerde taciz iddialarının ardından olaylar provokasyona dönüşmüş, bir çok şehirde Suriyeliler hedef alınarak saldırılar düzenlenmişti.

MİLYONLARCA SURİYELİNİN BİLGİLERİ İFŞA EDİLDİ

İktidara yakınlığıyla bilinen YeniŞafak’ın haberine göre, Suriyelilere yönelik provokatif eylemlere bir yenisi daha eklendi.

Suriyeli ve göçmen karşıtlarının oluşturduğu bir Telegram grubunda Hollanda – Türkiye çeyrek final maçı öncesinde ayaklanma çağrısı yapıldı. Bazı grupların, mesajlaşma uygulaması olan Telegram üzerinden, Türkiye’de yaşayan 3 milyon 313 bin 701 Suriyelinin pasaport ve adres bilgisini paylaştığı da görüldü.

Suriyeli, provokasyon

Suriyeli

GRUPLARDAN BİRİNİN YÖNETİCİSİ 14 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmalarda; ‘Ayaklanış#Türkiye’ rumuzlu bir sosyal medya hesabından bugün, ‘Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli’de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız’ şeklinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. Yapılan incelemede sosyal medya hesabının yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğu tespit edilmiştir. Aynı hesaptan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığı da anlaşılmıştır. E. P.’ye İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlem yapılmıştır. Ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyenlere, provokasyonlarına çocukları alet etmek isteyenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Konuya ilişkin soruşturma geniş çaplı yürütülmektedir.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Göç İdaresi Başkanlığı, ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, bilgilerin incelendiği ve güncel bilgilerle uyuşmadığı belirtilirken, kamuoyuna sağlıklı bilgi verilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığına ilişkin iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Söz konusu bilgiler incelenmiş ve Göç İdaresi Başkanlığımızdaki güncel bilgilerle uyuşmayan bilgilerin yer aldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle bu verilerin hangi yıllara ait olduğunun, hangi kaynaktan, hangi tarihte alındığının belirlenebilmesi ve kamuoyuna sağlıklı bilgi verilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.”

Kayseri’deki olaylarda gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı

‘Ayaklanma çıkaracağız’ paylaşımının altından 14 yaşında çocuk çıktı

Kaynak: HABER MERKEZİ