Milli Gazete’de ‘Oğuzhan Asiltürk’ krizi: İşine son verildi

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 12:38 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 12:38 pm

Saadet Partili Necdet Gökçınar, Mustafa Kasadar’ın Milli Gazete’deki yazılarına Asiltürk’ün baskısıyla son verildiğini duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile iftarda bir araya geldi.

Erdoğan Oğuzhan Asiltürk ile iftar yaptı

Dün akşam gerçekleştirilen buluşma, Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından duyuruldu. Daha önce ocak ayında da bir araya gelen Asiltürk ile Erdoğan’ın görüşmesine ise Saadet Partisi’nden tepki geldi.

Saadet Partisi’nde ‘darbe’ kavgası… Oğuzhan Asiltürk değişim için kongre hazırlığına girdi

“SARAY’A TELSİM OLMAK YOK”

Bir dönem partide yöneticilik de yapmış olan Saadet Partili Ali Aktaş, “Asiltürk’ün Saadet’i saraya eklemleme çabası karşısında kendi hesabıma ‘yeni bir yol’ açmaya karar verdim. Mevcut düzeneğin bu açık pazarlık karşısında net bir tavır ortaya koyamamasını da yadırgıyorum. Saraya teslim olmak yok; yolumuzu tırnaklarımızla kazıya kazıya açacağız” değerlendirmesinde bulundu.

YAZILARINA SON VERİLDİ

Öte yandan, Saadet Partisi’nden yerel seçimde İBB Başkan Adayı olan Necdet Gökçınar, Twitter hesabından açıklamada bulundu. Milli Gazete’de yaşanan krizi gündeme getiren Gökçınar, “Muhterem Mustafa Kasadar hocamızın Milli Gazete’deki yazılarına Oğuzhan Asiltürk’ün gazete yönetimine talimatı ve baskısı üzerine son verildi. Hayırlı(!) olsun..” dedi.

İKİNCİ ZİYARET

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Asiltürk’ü evinde ziyaret etmişti. Erdoğan’ın ziyareti, Cumhur İttifakı’ndaki oy erimesine karşı ittifakı genişletme çalışmaları kapsamında Saadet Partisi’ne yakınlaşma olarak yorumlanmıştı.

Oğuzhan Asiltürk’ün sözleri sonrası Saadet Partililer Erbakan’ı paylaştı