Milli Gazete, Çukur’u RTÜK’e şikâyet etti

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 3:17 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 3:17 pm

Milli Gazete, Çukur dizisini final bölümünde ‘dini değerlere hakaret’ iddiasıyla RTÜK’e şikayet etti.

Show TV ekranlarında yayınlanan Çukur dizisi 7 Haziran pazartesi akşamı final yaptı. Milli Gazete son bölümündeki final sahnelerinde dini değerlere hakaret olduğunu iddia ederek, RTÜK’e şikayet etti.

Rakı masasının sansürsüz yayınlanmasını tepki veren gazete ayrıca “Dinimizin kutsal değerlerinden birisi olan ‘cennet’ olgusunu, rezilliklerine alet eden dizi ekibi bununla da kalmadı” dedi. Milli Gazete’nin ‘Show TV’de ahlak Çukur yaptı! Sansürsüz yayınlandı!’ başlığını kullandığı haber şu şekilde:

“Show TV’de yayınlanan ve gençler üzerinde olumsuz etki oluşturmasıyla sürekli gündeme gelen ‘Çukur’ adlı dizi final bölümüyle yakamızdan düştü! Ancak, son bölümde sansürsüz bir şekilde yayınlanan ‘rakı masası’ ise büyük tepki topladı! Final bölümünde başrol oyuncuları bir masada rakı içerken sansürsüz bir şekilde sahnelenirken, gençlere de kötü örnek oldu. Dizi hakkında RTÜK’ün ne yapacağı ise merak konusu…”

Milli Gazete, “Dinimizin kutsal değerlerinden birisi olan ‘cennet’ olgusunu, rezilliklerine alet eden dizi ekibi bununla da kalmadı. ‘İçki’ yasaklarını protesto edercesine sergilenen rezil görüntülerle ilgili RTÜK’ün kanala nasıl bir ceza keseceği merak ediliyor” dedi.

‘RAKI SAHNESİ NEDEN SANSÜRLENMEDİ?’ DİYE SORDULAR

Dizideki ‘rakı’ bölümünün sansürlenmemesini hedef gösteren gazete, haberin devamında şu ifadelere yer verdi: “Her yaştan izleyicinin ekran başında olduğu bir saatte yayınlanan dizide, alenen ve göstere göstere içki sahnesinin gösterilmesi duyarlı vatandaşlardan da tepki çekti.”