Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz’dan Netanyahu’ya: Bir gün seni de vuracaklar

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 10:47 am - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 10:53 am

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, sosyal medya hesabından  Filistin’e saldırı videosunu paylaşan İsrail Başbakanı Netanyahu’yu alıntılayarak “Bir gün seni de vuracaklar, gebereceksin” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın saldırısıyla başlayan İsrail-Hamas Savaşı’nda 5. günde de çatışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, bölgede yaşanan gelişmelere İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “Bir gün seni de vuracaklar, gebereceksin” diyerek tepki gösterdi.

Putin ABD’yi suçladı: Filistin devletinin kurulması bir gereklilik

TEPKİ ÇEKTİ: KEŞKE BAKANLARIMIZI MÜLAKATKA SEÇEBİLSEK

Yılmaz, sosyal medya hesabında İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalara ilişkin paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Bir gün seni de vuracaklar. Gebereceksin…” ifadelerine yer veren Yılmaz’a sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Bazı kullanıcılar, “Eğitim şart”, “Keşke biz de bakanlarımızı mülakatla seçebilsek” ve “Bu tweet’le eğitim sistemimiz bir kat daha gelişti” sözleri ile Bakan Yardımcısı Yılmaz’a tepkisini dile getirdi.

2014’te getirildiği Din Öğretimi Genel Müdürlüğü boyunca AKP’nin ‘dindar nesil’ projesi için çalışan Nazif Yılmaz, 2022 yılında Milli Eğitim Bakanı Yardımcılığı’na getirilmişti. Yılmaz, AKP’nin imam hatip projesinin en önemli yürütücüsüydü.

ABD’den İsrail’e savaş desteği ziyareti