Milli atlet Ramil Guliyev, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda finale yükseldi

Yayın tarihi: 30 Eylül 2019 Pazartesi 11:15 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2019 Pazartesi 11:15 pm

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 200 metre yarı final koşusunda Ramil Guliyev, 20.16’lık derecesi ile finale çıktı.

Milli sporcu Ramil Guliyev, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda finale yükseldi.

Yarı final öncesinde Guliyev, antrenörü Oleg Muhkin’in annesinin vefat haberini aldı ve koşmaya morali bozuk şekilde çıktı.

Milli atlet Ramil Guliyev, bu seviyeye gelmesinde önemli bir payı olan Türk vatandaşı antrenörü Oleg Muhkin’in annesinin vefatını öğrendiklerini ve morallerinin bozulduğunu belirterek, “Hayatta her şey için hazır olmamız lazım, böyle zor anlar yaşıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz inşallah da Allah’ın yardımıyla en iyisini yaparız” dedi.

“ALTIN MADALYA İSTİYORUZ”

Ramil Guliyev, değişik havalarda koştuklarını ifade ederek, “Şimdi bakacağız finalde kaçıncı kulvarı verecekler bize. Ondan sonra da plan ve stratejimizi kuracağız ve ona göre de koşacağız. Genelde sprint 200 metre zor bir mesafe. Bildiğiniz gibi hem Jamaikalı, Amerikalılar koşuyor hep siyahi sporcular koşuyorlar. Zor bir çalışma yaptık bu sene ve seneye de güzel bir çalışma olacak olimpiyat yarışlarımız var. Ona göre de burada ilk 3’e girme hedefimiz var. Altın madalya istiyoruz, onun için her şeyi yapacağız. Bu sene daha zor inşallah finalde iyi derece görürüz” diye konuştu.