Milletvekili sordu: Buradaki herkes karantinada mı?

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 10:00 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 10:00 pm

İstanbul Milletvekili Ersoy, DİSK Başkanı Çerkezoğlu’nun koronavirüse yakalanmasının ardından, kolluk kuvvetlerinin tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak müdahale ettiğini hatırlatarak “4 Kasım 2020 tarihinde TBMM önündeki basın açıklamasına müdahale eden polislere PCR testi yapılmış mıdır?” diye sordu.

Odatv’nin haberine göre, İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından soru önergesi verdi. Ersoy önergesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda 4 Kasım 2020 tarihi itibariyle İşsizlik Sigorta Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülmeye başlandığını hatırlattı.

Ersoy; işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmemenin önünü açacak yasa teklifine karşı üç işçi sendikası konfederasyonunun ortak yazılı açıklama yaptığını belirtti.

Ersoy, Arzu Çerkezoğlu’nun, konfederasyon yönetimi ve DİSK’e bağlı sendikaların genel başkanları ile TBMM önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına kolluk kuvvetlerinin tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak müdahale ettiğini hatırlattı. Daha sonra polis müdahalesinin ardından DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun COVID-19 testi pozitif çıktığını ifade etti.

SORUMLU EMRİ VERENLERDİR

Ersoy, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkeoğlu’nun COVID testinin pozitif çıkmasının, Meclis önünde yapılan açıklamaya müdahale eden emniyet amirleri ve emri verenlerin sorumlu olduğunu söyledi.

Oya Ersoy Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

  • 4 Kasım 2020 tarihinde TBMM önündeki basın açıklamasına müdahale eden polislere PCR testi yapılmış mıdır?
  • Emniyet amirleri veya görevli polislerden kaçının PCR testi pozitif çıkmıştır?
  • AKP kurultaylarında sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntüler basına yansımışken, temsili katılım ile gerçekleşecek bir basın açıklamasına müdahale ederek hukuka aykırı bir şekilde engelleyen ve sosyal mesafe kurallarını da ihlal ederek DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika genel başkanlarının sağlığını tehlikeye atan emniyet teşkilatı mensupları hakkında soruşturma açılmış mıdır?