Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 15 Ocak 2022 Cumartesi 8:32 am - Güncelleme: 15 Ocak 2022 Cumartesi 8:32 am

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali yaşamını yitirdi. 80 yaşında hayata veda eden Edibali için TBMM’de Devlet Töreni düzenlenecek.

Yeniden Milli Mücadele Hareketi lideri ve Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Ankara’da 80 yaşında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Edibali için bugün Hacı Bayram Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınmasının ardından saat 15.00’te TBMM’de Devlet Töreni düzenlenecek.

Edibali’nin naaşı 16 Ocak Pazar günü İstanbul’daki Marmara İlahiyat Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak namazdan sonra Üsküdar’daki Nakkaştepe Mezarlığı’na defnedilecek.

AYKUT EDİBALİ KİMDİR?

Kendini ‘Şeyh Edebali’nin torunu’ olarak tanıtan, hukukçu ve yazar olan Edibali ilk ve orta öğrenimini Afyon’da tamamlayıp, sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Siyasete atıldığı ilk yıllarda kurduğu ‘Yeniden Millî Mücadele Hareketi’ 1984 yılında Islahatçı Demokrasi Partisi’ne dönüştü.

Mücadele, Bayrak, Pınar, Çınar, Gerçek ve Çağrı gibi dergilerde yazılar yazan Aykut Edebali, o dönem Kıbrıs’ın ilhakını savunan görüşleriyle çok konuşuldu.

1984’te kurulan Islahatçı Demokrasi Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı oldu ve 1991 yılında ‘üçlü ittifak’ olarak anılan Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi arasındaki işbirliğinde yer aldı. Kayseri Milletvekili olarak 19. dönemde Meclis’e girdi. Islahatçı Demokrasi Partisi’nin 2. Olağan Kongresi’nde (23 Kasım 1992); Birlik Barış Partisi, Bayrak Partisi ve Millet Partisi, IDP partileri Millet Partisi çatısı altında birleştiler ve Genel Başkan Aykut Edibali oldu.

Son yıllarda “Muhteşem Türkiye” olarak tanımladığı siyasi projesini anlatan Edibali, Millet Partisi’nin Mayıs 2012’de yapılan kongresinde tek aday oldu ve Genel Başkanlığa seçildi.

Seçime girme yeterliliğine sahip partiler Resmi Gazete’de yayınlandı