“Millet İttifakı’nın adayı kim olmalı” anketinde dikkat çeken sonuç

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 6:48 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 6:48 am

ASAL Araştırma, yapmış olduğu son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Katılımcılara “Millet İttifakı’nın adayı kim olmalı?” sorusu yöneltildi.

Türkiye, önümüzdeki yıl yapılması beklenen seçimlerin atmosferine girmeye başladı. Kamuoyu ise Millet İttifakı’nın adayının kim olacağını merak ediyor. Adaylık tartışmaları ise birkaç isim üzerinde yoğunlaşıyor.

Son anket! Millet İttifakı fark attı, İYİ Parti yükselişte

Ön plana çıkan isimler arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer alıyor.

MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI KİM OLMALI?

ASAL Araştırma’nın yaptığı son anket çalışmasında vatandaşlara, “Millet İttifakı’nın adayı kim olmalı?” sorusu yöneltildi. Çalışma 30 büyükşehirde, 18 yaş üzeri 2 bin 400 kişi üzerinde yapıldı. 5-8 Mayıs’ta gerçekleşen çalışmada çarpıcı sonuçlar yer aldı.

Ankete katılanların yüzde 22,8’i Mansur Yavaş aday olmalı derken İmamoğlu’nu destekleyenlerin sayısı yüzde 21,5’te kaldı. Kılıçdaroğlu yüzde 20,4 destek görürken Akşener yüzde 12 ile bu dörtlü arasında son sırada yer aldı.

ERDOĞAN MI GÜL MÜ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yapılan çalışmada ise ankete katılanlar yüzde 43’le Erdoğan’ı desteklerken Gül’e destek yüzde 22,5 oldu. Ankete katılanların yüzde 34,5’i ise fikrinin olmadığını belirtti.