Millet İttifak’ından yasaklanan meydanda dev miting

Yayın tarihi: 3 Ocak 2022 Pazartesi 3:40 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 4:33 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda metro temel atma törenine katıldı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP’nin mitingine izin verilmeyen Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde metro temel atma törenine katıldı.

KILIÇDAROĞLU: BENİM UMUDUM SİZLERSİNİZ

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile kürsüye çıktı. “Benim umudum sizlersiniz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu meydanda miting yapmamıza izin vermemişlerdi demek meydan dolabiliyor. Demek halk değişim, seçim istiyor. Demek halk dönüşüm, adalet istiyor” dedi.

İşte memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Sayın Akşener bugün yaşadığımız tabloyu gayet güzel açıkladı. Beş maaş alanlardan tutun sınavlardaki haksızlıklara değindi. Evlerde tencerelerin kaynamadığını, büyük sorunların olduğunu söyledi. Sizlerden bir isteğim var. Sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Bugün 100. yılı Mersin’in kurtuluşunun. Bugün çok önemli bir şey yapıyoruz. Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımı yapıyoruz.

100 yıl önce bayrağımız göndere çekildi. 100 yıl önce Türkiye önemli başarılara imza attı. Millet İttifakı olarak inşallah biz yeni bir başarıya da imza atacağız. Süleyman Şah Türbesi’ni tekrar topraklarımıza götüreceğiz ve bayrağımızı göndere çekeceğiz.

Herkesin derdini biliyorum. Bu ülke zengin, güçlü bir ülke. Bu ülkede taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerimiz yaşıyor ama onlar da umutsuz. Size sözüm söz. Millet İttifakı olarak Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar bütün bu havzayı Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz. Yine göreceksiniz beş yıl içinde İstanbul’un nüfusu 2.5 yıl azalacak.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bugün burada, sizlerle beraber olmak, hem demokrasinin şehri, hoşgörü, barış gibi güzel kavramları içinde barındıran şehir ama en önemlisi saygının şehri ve bugün 3 Ocak 2022 bundan tam 100 yıl evvel kendi kendini kurtaran şehir Mersin” dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Sizlerle beraber olmak, aranızda bulunmak ve böyle bir kalabalığın karşısında olmak ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte burada olmak, sizle beraber olmak inanılmaz bir heyecan, büyük bir onur. Bugün buradasınız. Yalnız bir şey söyleyeyim bu kalabalığı daha evvel burada toplayamayanlar vardı. Ne olacak şimdi? Eyvah eyvah yandık bundan sonrasında. Hakkınızı bize helal edin. Bu saatte başka işler yapabilirdiniz ama buradasınız. Allah bizi sizlere karşı mahçup etmesin.

Yıllık enflasyon dalga konusu oldu! TÜİK marketler kurulsun

İki İl Başkanımızı da çok teşekkür ediyorum. Çünkü iyi çalışmışlar belli oluyor.

‘TÜRKİYE AĞLIYOR’

Bugün zamlarla hem memur zamları hem de yılbaşının hemen sonrasında malum zamlarla karşı karşıyasınız. Ben 24 aydır il il ilçe ilçe geziyorum. 81 ilin 79’unu tamamladım. Türkiye ağlıyor. Kendi çocuğu işsizken 5 maaşlı danışmanları duyup ağlayan insanlarla karşı karşıyayız.

Biz Allah’ın izniyle iktidara geleceğiz. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak. Biz bu yanlışlıkları yapmayacağız ve bu kul hakkını yemeyeceğiz. Yiyenlerin de kursağında kalmasını sağlayacağız.

Ben 2017’de Mersin’e geldim. Referandum için çalıştım. Mersinli dinledi, gereğini yaptı. Malum tek adam sistemi Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi kabul edildi. Gelirleriniz azaldı, çocuklarınızın işsizliği çoğaldı. Liyakatsizlik dibine vurdu. Kayırmacılık dibine vurdu. Bu sene çiftçi buğdayı için gübre atamadı.

‘EN BÜYÜK BEKA SORUNU SİZSİNİZ SİZ’

Şimdi öyle bir sistemle bir aradayız ki, yönetiliyoruz ki bakanlar emir eri. Müsteşarlık kavramı gitti bu ülkenin. Bu devletin hafızası gitti. Beka diyorlar beka diyorlar. Bu ülkenin hafızasını götürdünüz hafızasını. Bundan büyük beka sorunu mu olur? En büyük beka sorunu sizsiniz siz.

Bugün gencecik çocuklar gece oturup, gündüz uyuyor. Babasından harçlık almamak için onun gözüne görünmüyorsa bu tek adam sisteminin sonucudur. Beş maaş alan danışmanlar utanmadan altıncısını da istiyorsa bu tek adam sisteminin sonucudur. Kayırma, liyakatsizlik ortadaysa senin çocuğun 82, 86 puanla elenirken, 50 puan alan mülakatta geçip atanıyorsa bu ülkede çok büyük bir sorun var demektir. Bu sorunun sorumlusu bu tek adam sistemini çok isteyen sayın Erdoğan ve bu ucube sistemdir.

Zenginler AK Partili, fukaralar her partili olmuş. İşte bu harami düzeni hep beraber yıkacağız biz.

‘MERSİNLİ ‘DERHAL SEÇİMİ GETİR, SANDIĞA TESLİM OL’ DİYOR’

Ben buradan sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Burada bir miting yaptın. Gördük hep birlikte. Sonra sayın Kılıçdaroğlu’nun mitingine izin vermediniz, başka bir yerde oldu onu da gördük. Bugün burada bu açılış için Mersinlinin teveccühü var. Mersinli ‘derhal seçimi getir, sandığa teslim ol’ diyor.

Bu harami düzeni helal oylarınızla, sandıkta demokrasi ile addaya göndermek için derhal seçim, hemen seçim diyorum.