Milas’taki yangında sabotaj şüphesini güçlendiren görüntüler

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:03 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:23 pm

Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangının çıkış anında bir otomobilin bölgeden uzaklaştığı gösteren görüntüler sabotaj şüphesini güçlendirdi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde, dün saat 15.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bir vatandaşın cep telefonuna kaydedilen yangının çıkış anına ait görüntüler sabotaj şüphelerini güçlendirdi. Görüntülerde, olay anında bir otomobilin yangının başladığı bölgeden uzaklaştığı görüldü.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 helikopter, 3 uçak, 15 arazöz, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi.

9 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Ören’de çıkan orman yangını ekiplerin yaklaşık 9 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından, “Muğla Milas’ta meydana gelen orman yangını kahramanlarımızın çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde paylaşım yaptı. 5 hektar alanda etkili olan yangınla ilgili soğutma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Milas’ta orman yangını!