Milas’taki orman yangını kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 5:45 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 10:19 pm

Muğla Milas’ta makilik alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı.

Muğla’nın Milas ilçesindeki makilik alanda orman yangını çıktı. Yangın rüzgarın da etkilisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere; 9 uçak, 9 helikopter, 53 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 350 personel ile havadan ve karadan müdahale edildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangın çıkan bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Milas Belediyesi filosundaki araçların ve arama-kurtarma ekibinin de görev aldığı söndürme çalışmalarına katılan Başkan Tokat, yangındaki gelişmeleri paylaştı.

Yangının, saat 15.00 civarlarında Milas-Bodrum Havalimanı kavşağında başladığını dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, alevlerin rüzgarın da etkisiyle Kemikler Mahallesi istikametine doğru yöneldiğini söyledi. Başkan Tokat, “Şu an Bodrum Karayolu üzerinde bir otoparktayız ve alevler yola 100 metre kadar yaklaşmış durumda. Havadan müdahale sürüyor. Rüzgar bu şekilde devam ederse yangın etkisini artıracaktır. Şu an bulunduğumuz bölge; otoparkların, akaryakıt istasyonlarının, araç showroomlarının olduğu bir bölge” ifadelerini kullandı.

“HAVA SICAKLIĞINDAN UÇAKLAR KALKAMIYOR”

Tokat, “Yangın, işletmeleri ve Kemikler köyünü tehdit ediyor. Etrafta gerekli önlemler alındı. Tahliye çalışması var. Şu anda ormanlık alanda yangın şiddetlenmiş durumda. Burada hava çok sıcak. Hava sıcaklığından dolayı havalanından uçakların kalkamadığını söylüyorlar. Vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Küçücük bir dikkatsizlik, insanların bu tedirginliği yaşamasına sebep oldu. Yoldan atılan sigaralar, cam eşyalar bu yangınlara sebep oluyor. Bu bölgeye sahip çıkmamız gerekiyor.” dedi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilginin bulunmadığını da dile getiren Başkan Tokat, “Bu yangın, Milas-Bodrum Karayolunun hemen yanında başlamış olan bir yangın. Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bizim bölgemiz yaz sezonlarında hareketli bir bölge. Bölgeyi çok seviyorlar, tatile geliyorlar. Ama kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok. Sık sık uyarımızı yapıyoruz. Bu bölgede çok dikkatli olmak gerekiyor. Lütfen geliş, gidişiniz esnasında karayoluna sigara atmayın. Alevler, şu an Akyol ve Kemikler mahallerini tehdit ediyor” dedi.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI ARAS’TAN AÇIKLAMA

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yangınla ilgili son durumu şu ifadelerle aktardı: “Değerli Bodrumlular.. Bugün saat 14.42’de Milas Bodrum Havalimanı kavşağında başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yeni bir yangının yeni bir felakete dönüşmemesi için 9 uçak, 9 helikopter eşliğinde 300’den fazla fedakar insan; 4 dozer ve 53 arazözün desteği ile mücadele ediyor. Ormanlarımızın yok olmaması için verdiğimiz büyük mücadelede desteğini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

BAKAN YUMAKLI: KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İbrahim Yumaklı, yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Yumaklı’nın açıklaması şu şekilde:

“Muğla, #Milas’taki orman yangını havadan ve karadan etkin müdahale sonucunda KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren alevlere karşı zamanla yarışan @OGMgovtr personelimizin ve diğer tüm kurum çalışanlarımızın emeğine sağlık.”

Urla’da orman yangını!