Milas’ta yol kesip kimlik soran kişiler hakkında soruşturma

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 3:18 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 3:18 pm

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Muğla’nın Milas ve Yatağan ilçelerinde yol kesip kimlik soran hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı, Muğla’da Milas ve Yatağan ilçeleri arasındaki devlet karayolunda trafiği durdurarak ‘şüphelendikleri’ için aralarında gazetecilerin de olduğu insanlara GBT uygulanmasını sağlayacaklarını öne süren kişiler hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklamada şöyle denildi: “Sivil vatandaşlar tarafından kapatıldığı iddiasıyla 5 Ağustos 2021 tarihinde Milas Cumhuriyet Başsavcılığımızca ulaşım araçlarının kaçırılması, alıkonulması ve tehdit suçlarından derhal soruşturma açılmıştır. Soruşturmaya titizlikle ve tüm yönleriyle devam edilmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Gazetecilerin de içinde olduğu otomobilleri 5 Ağustos’ta gece saatlerinde durduran bazı kişiler, ‘plakaları yabancı olduğundan kendilerinden şüphelendikleri için haklarında GBT yapılmasını sağlayacakları’ iddiasıyla devlet karayolu üzerindeki trafiği durdurarak ‘kontrol yapmak’ istemişlerdi.

Kendisini ‘görevli’ olarak tanımlayan ve adının Muharrem Duygu olduğunu belirten kişi, kendisine tepki gösterenler görüntüsünü alırken, “Belki yangından kaçıyorlar, belki ormanları onlar yaktı. Ormanım yanıyor ben halkım” demişti.

Yeşilçınar: Provokasyon denendi, yanan bir eve ‘kahrolsun CHP’ yazıldı