Milas Belediye Başkanı Tokat’tan tahliye açıklaması

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:35 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:41 am

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tahliye için yurttaşlardan Kurtak, Alatepe, Pınar ve Dereköy yol istikametlerini kullanmalarını istedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter üzerinden paylaştığı video ile tahliye işlemlerine ilişkin bilgi verdi. Tokat, şunları söyledi:

Termik Santral alev alev! Elektrik kabloları fişek gibi patlıyor

“Yaklaşık 1,5 saat önce aldığımız haber ve duyduğumuz siren sesleriyle yangının Kemerköy termik santrali alanına girmiş olduğunu öğrendik. Oraya gitmek istediğimizde yolların kapatıldığını ve civarında kesin talimatlarla bir tahliye işleminin uygulanmakta olduğunu gördük. Kaymakamımızla yaptığımız görüşmede, Muğla Valiliği tarafından alınan bir kararla bölgenin boşaltılmasına karar verildiğini öğrendik. Bu karar hemşehrilerimizin güvenliği noktasında derhal uygulanması gereken bir karardır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün: Santralin içinde hala kömür stoğu ve kablolar var

TOPLANMA ALANALRI VE KULLANILABİLİR YOLLAR

“Ören, Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları, Karacaağaç tahliye edilecektir.”

Tokat’ın paylaşımının yanı sıra, Valilikten yapılan açıklama ile toplanma alanları da belirtildi.

Buna göre, araçları olanlar için toplanma yerleri Milas Şehir Stadyumu ve  Koru Yüksel Çağlar İlkokulu olacak. Tahliye için Kultak Alatepe ve Pinar Dereköy istikametleri araçla kullanılabilecek. Aracı olmayan vatandaşlar için ise Ören Marina’da 1500 kişilik çıkarma gemisi bekleyecek. Tahliye işlemleri, Zabıta ve Jandarma kontrolünde yapılacak.

Yangın yayılıyor! Muğla Valiliğine turizm merkezleri için “Boşaltın” emri