Milas Belediye Başkanı: Çökertme diye bir yer kalmadı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 11:34 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:41 am

Alev Olgay’ın sunduğu Gerçeğin İzinde’nin bugünkü konuğu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat oldu. Programda, Milas’taki yangının üçüncü günü hakkında bilgi verildi.

Belediye Başkanı şunları söyledi:

“Yoğun müdahale yapılmasına rağmen kontrol altına alınamıyor. Şu anda müdahale eden 2 helikopter var. Sabah erken saatlerde bu müdahaleler yapılmış olsaydı şu an müjde veriyorduk. Çökertme zaten yandı, bitti. Geniş bir alanda mücadelede devam ediyor. Çökertme, Bozalan tamamen boşaltılmış durumda” dedi

ÇÖKERTME’DE İNSAN KALMADI

“Hayvanlar da tahliye edildi. Yolun iki tarafı da ateş içerisindeydi. 60 tane inek ve yavrusunu güvenli yere çıkardık. Türkiye’nin her yerinden yardım geliyor. Yiyecek ve içecek türü şeylere artık gerek yok. Yanmaz eldiven ve giysi, havlu, temizlik eşyası tarzı şeylere ihtiyacımız var” dedi.

“ÇÖKERTME’DE YEŞİL ALAN HİÇ KALMADI”

“Rüzgar öyle esiyor ki, termik santrallere doğru ilerliyor. Şu aşamada tamamen ulaşır diyemem ama Gökova Termik Santrali’ne 6-7 km’lik alan var. Ondan önce sitelere ulaşması daha mümkün” dedi.

PAKDEMİRLİ’NİN SÖZLERİNE DE CEVAP VERDİ

“Yerleşim bölgelerini korumak benim görevim ama bu bir orman yangını. Atom bombası gücünde yerleşim bölgelerine geliyor. Ormanı durduramadığımız sürece yerleşim yerlerine müdahale etmemiz pek mümkün değil” dedi.