Miktad Hoca’nın evine dadanan boz ayı kamerada

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:39 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:39 pm

İTÜ Afet Yönetim Merkezi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Trabzon’daki evine dadanan ‘Meteor’ adını verdiği boz ayıyı görüntülemek için güvenlik kamerası sistemleri kurdu. Kadıoğlu, evin etrafında dolanan iki boz ayının görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

İTÜ Afet Yönetim Merkezi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yaz tatilini geçirmek için memleketi Trabzon’un Maçka ilçesine gitti. Kadıoğlu köydeki evinin çevresine bir ayının dadandığını fark ederek güvenlik önlemleri aldı. Pencerelere tırmanan, eve ve tarım ürünlerine zarar veren ayıya ‘Meteor’ ismini veren Kadıoğlu, boz ayıyı görüntülemek için evinin çevresine kamera yerleştirdi.

‘AYI EFENDİNİN EŞKALİ BU’

Sosyal medyada ‘Ayıyla başım dertte’ paylaşımları yapan Kadıoğlu, kış uykusundan uyanan bozayı ‘Meteor’u Karahava mevkinde kurduğu güvenlik kameralarıyla görüntülemeyi başardı. Beslenmek için ormanda yiyecek arayan iki boz ayının görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. Kadıoğlu, boz ayıların görüntülerini sosyal medyada, “Meteor’un ilk görüntüsü ele geçirildi. Geçtiğimiz kış bölgedeki yayla evlerini kırıp döken ama benim köpek Dost’un hatırına bizim eve dokunmayan ayı efendinin eşkali bu. Sıra onunla çay içmeye geldi ama son zamlara kızgın sanki” ifadelerini kullandı.

Kadıoğlu,  güvenlik kamerasına takılan diğer bozayı için “Meteor’un yanında bu daha efendi bir ayıya benziyor” dedi.

Köye inen anne boz ayı ve 3 yavrusunu dron ile uzaklaştırdı