Migros işçileri mücadelelerini kazandı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2022 Pazar 9:50 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2022 Pazar 10:42 pm

Düşük zamlara karşı eylem yapan Migros işçileri mücadelelerini kazandığı, sanatçı Haluk Levent tarafından duyuruldu. Haluk Levent’in açıklamasından sonra da DGD-SEN işçilerin ücretleri ve primleri konusunda firma yetkilileriyle anlaşıldığını duyurdu.

Düşük zamlara karşı eylem yapan Migros işçileri, Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evinin önünde açıklama yaptığı sırada gözaltına alınmış, kelepçeli elleri ile gözyaşlarını silen Migros işçisi Gülabi Aksu’nun görüntüleri de sosyal medyada gündem olmuştu. DGD-SEN Migros işçilerinin Özilhan’ın villasının önüne yeniden gideceğini duyurmuştu.

“TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ”

Sanatçı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent Migros işçileri hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı. Haluk Levent açıklamasında “tüm sorunlar çözüldü” dedi. Kendisine ait resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Haluk Levent şu ifadeleri kullandı:

Migros işçileri yeniden Tuncay Özilhan’ın villasına gidiyor

“Haluk abiden sizlere mesaj var. “Canlarım! Geçen yıl Migros işçileri için arabulucu olmuştum. Çözüme kavuşmuştu. Son 9 gündür hem sendika hem taşeron firma ile görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık(8 saat sürdü) Ve tüm sorunlar çözüldü. Bilginize”

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçiler Sendikası sosyal medyadan yaptığı açıklamada “direnenlerin yolundan yürü” mesajını paylaşarak işçilerin ücret artışı ve prim konularında anlaşıldığını açıkladı. DGD-SEN’in açıklamasında ”  #MigrosİşçisiKazandı | Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır. Direnenlerin yolundan yürü! Tahir’in, Ali Faik’in yolundan… ” ifadeleri kullanıldı.