Migros emekçilerinin eylemi 2. gününde!

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 3:37 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 3:38 pm

Esenyurt’taki Migros Depo işçilerinin düşük maaş dayatmasına karşı başlattığı iş bırakma eylemi, 2’nci gününde de devam ediyor. “Vur vur inlesin Migros dinlesin” diyen işçiler, hak ettiklerini alıncaya kadar direnişin sonlandırılmayacağını vurguluyor. Emekçiler, bugün (4 Şubat) saat 14.00’te kamuoyunu kendilerine destek olmaları için Esenyurt’taki Migros Depo önüne çağırdı.

Türkiye’de düşük maaşlara ve çalışma koşullarına isyan eden emekçilerin direnişleri soluksuz şekilde devam ediyor.

Migros’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD) üyesi emekçiler de daha insanca koşullarda yaşamak için başlattıkları iş bırakma eylemini 2’nci gününde de sürdürüyor.

Bugün depo içinde yürüyüş gerçekleştiren emekçiler, “Vur vur inlesin Migros dinlesin” ve “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları attı. Depo içinde işçiler tarafından yapılan konuşmalarda “Halkımız Migros’tan bir çöp poşeti almasın” ifadeleri kullanıldı.

Grev yayılıyor! 5 fabrikada daha üretim durdu

 

İşçiler, “Çocuklarımız için, geleceğimiz için, onurumuz için direniyoruz” diyor ve Migros Türkiye yönetimine seslenerek “Ne kadar hızlı çözerseniz sizin için o kadar iyi, buradan hiçbir kamyon dolu çıkmayacak. Kararlıyız” mesajı veriyor.

 

DİĞER DEPOLARDA UYARI EYLEMİ

DGD-Sen üyesi işçilerin eylemine, Migros’un diğer depolarında çalışan emekçiler de destek veriyor.

Migros’un Bayrampaşa ve Maltepe depolarında çalışan işçiler hem Esenyurt’taki direnişe destek olmak hem de kendi taleplerini dile getirmek amacıyla uyarı eylemi gerçekleştirdi.

 

İŞÇİLER NE İSTİYOR?

Migros’un Esenyurt’taki deposunu taşeron şirket Us Grup yönetiyor.

Depo çalışanları kendilerine yüzde 8 zam teklif edildiğini ve bu oranın az olmasından dolayı eyleme çıktıklarını belirtiyor.

İşçiler kendilerine uygulanan asgari ücret dayatmasına itiraz ediyor ve insanca yaşamak için daha iyi bir ücret talep ediyor.

Bu doğrultuda direnişteki emekçiler zam taleplerini yüzde 70 olarak duyurmuşlardı.

Şirket ise işçilerin brüt gelirlerine primlerle birlikte ortalama yüzde 54 zam yapıldığını öne sürerek savunma yapıyor.

Eylemi “hukuk dışı” ilan eden şirket, “İşyerinin işgal edilmesi, operasyonun durdurulması ve zarara uğratılması anlamına geldiğinden, son verilmemesi durumunda yasal süreci başlatacağımızı bildiririz” açıklamasında bulundu.

DÜN TOMA GETİRİLMİŞTİ

Dün, Migros Depo işçilerinin eyleminin ardından depoya TOMA getirildiği görülmüştü.

DGD-SEN’den yapılan açıklamada, “Esenyurt Migros Depo içine TOMA getirildi! Uyarıyoruz! Migros depo işçisi kol kola, birlikte. Sonuna kadar direneceğiz. Tek bir işçi kardeşimizin kılına dahi zarar gelmesine müsaade etmeyiz” denilmişti.