Midye dolma nasıl yapılır? MasterChef midye dolma tarifi

Yayın tarihi: 1 Kasım 2021 Pazartesi 10:38 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2021 Pazartesi 10:40 pm

TV8’de yayınlanan MasterChef’in bugünkü bölümünde midye dolma yapıldı. Programın ardından yurttaşlar midye dolmanın nasıl yapıldığını aratmaya başladı.

MasterChef’in 1 Kasım Pazartesi günü yayınlanan bölümünün ardından midye dolma yapılışı pek çok izleyicinin araştırma konusu halini aldı. Programda yapılan bu tarifi evinde denemek isteyenler, MasterChef midye dolma nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor.

MİDYE DOLMA NASIL YAPILIR?

İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun ve üzerine dolmalık fıstığı ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç ve kuş üzümünü de katın. Birkaç dakika sonra baharatları ve tuzu ilave edin. Pirinç pişince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede midyeleri hafifçe haşlayın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurun. Yeşillik ve limonla servis yapın.

MİDYE DOLMA MALZEMELERİ

8 adet midye

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

4 çorba kaşığı pirinç

1 tatlı kaşığı kuş üzümü

2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

İZMİR MİDYE TARİFİ

Midyelerin dış yüzeyi spatula veya bıçak ile temizlenip yıkanır. 15 dk. suda dinlenmeye bırakılır. Bir bıçak yardımı ile kabukları iki yana açılacak şekilde açılır. Açılan midyelerin iç kısmındaki tüy (sakal) kesilip iyice yıkanır. 15 dk. temiz suda dinlenmeye bırakılır.