Microsoft’un mali verilerini açıkladı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 3:01 pm

Microsoft ekonomik kriz mağduru oldu. Sonuçlar teknoloji dünyasının da artan ekonomik kriz söylentilerinden nasibini aldığını gösteriyor.

Temmuz ayının son günlerine girilmesiyle birlikte, teknoloji devleri ardı ardına mali tablolarını açıklamaya başladı. Bu konuda ilk hamle Microsoft’dan gelirken, onu izleyen ikinci isimse Google oldu. Ancak her iki şirketin mali verilerinin beklentilerin altında kalması, ekonomik kriz beklentisinin ne duruma geldiğini de net bir şekilde gözler önüne sermiş oldu.

 

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre şirketin gelirleri yılın ikinci çeyreğinde %12 civarı bir artış gösterdi. Bununla birlikte her ne kadar oransal olarak bir artış yaşansa da şirketin beklentileri %20 civarı olduğu için bu oran Microsoft’u çok memnun etmedi. Şirket yılın ikinci çeyreğini toplam 51,87 milyar dolarlık hasılatla kapatırken net gelir ise yalnızca %2 büyüyerek 16,74 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

Microsoft, ekonomik kriz

Aslında başlı başına bu veri bile enflasyonun nasıl bir şey olduğunu gözler önüne seriyor. Şirketin gelirlerinin %12 arttığı bir yerde, net gelirlerin yalnızca %2 artması, maliyetlerin kardan çok daha hızlı arttığını gösteriyor.

 

Öte taraftan yaklaşık 52 milyar dolarlık gelirin en büyük kısmını akıllı bulut bölümü oluşturuyor. Şirketin sadece bu alandan elde ettiği gelir 20,91 milyar dolar. İkinci sırada yer alan abonelik ve yazılım hizmetlerinden sağlanan gelir 16,6 milyar olurken, kişisel bilgisayar bölümünün geliri ise 14,4 milyar dolar ile sınırlı kaldı.

Oppo K10 Energy fiyatı kesinlik kazandı