Microsoft yüz tanıma sistemi polislere verilmeyecek

Yayın tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 14 Haziran 2020 Pazar 7:11 pm

Gelişmiş yazılımlar kullanan ve dünya teknolojisinin önemli bir bölümünde hakimiyet kuran Microsoft, yüz tanıma sistemi ile ilgili kararsızlık yaşıyordu.

Microsoft yüz tanıma sistemi polislere verilmeyecek. Hatırlayacağınız üzere kısa bir süre önce firma ABD ordusuna yüklü miktarda akıllı gözlük satışı yapmıştı. Birçok kişi şirketin yaptığı bu satış işlemini sert bir şekilde eleştirmişti. Muhtemelen tüm bu eleştirilerden önemli dersler çıkarıldı ve yeni kararlar alındı.

yüz tanıma sistemi

Geçtiğimiz günlerde Google ve Amazon, güvenlik güçlerine yüz tanıma sistemleri ile birlikte diğer önemli ekipmanların satışını da yasaklamıştı. Esasında buna yasaklamak demek doğru olmasa bile, büyük oranda kısıtlandı diyebiliriz. Microsoft cephesinden gelecek tepkiler ise merakla bekleniyordu. Şirket konuyla ilgili son anda kararını verdi.

IBM gibi şirketlerin de yüz tanıma sistemlerinin satışı ile ilgili onay vermemesi, son derece önemli görülüyordu. Böylece şu anda polislere yüz tanıma gerçekleştirecek ekipmanları satmayan Google, Amazon, Microsoft ve IBM gibi dört büyük şirket ortaya çıktı. Fakat konu ile ilgili durum her zaman bu kadar iç açıcı değil. Kimi küçük şirketler güvenlik güçlerine bu tür yazılımları sağlıyor.

ABD’de yaşanan polis şiddeti alınan kararda çok büyük etkiye sahip. Polis şiddetinin daha fazla artması, büyük firmaların yüz tanıma sistemlerinin satması ile ilgili endişe yaratıyor. Gözlerimizi biraz da Asya’ya çevirirsek, Çin’e bakmak gerekiyor. Burada yer alan yüz tanıma sistemleri çoğunlukla devlet destekli şirketler tarafından Çin güvenlik güçlerine sunuluyor. Sizce bu tür sistemler güvenlik güçlerine satılmalı mı?

The Last of Us Part II İnceleme Puanları belirlendi!