Microsoft yine bir firmayı satın almanın peşinde

Yayın tarihi: 24 Mart 2021 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 23 Mart 2021 Salı 5:44 pm

Her ne kadar daha önce Tik Tok’u satın alma konusunda başarısız olsa da bu sefer Amazon ve Epic Games gibi dev firmaların arasında satın alacak olan firma gibi gözüküyor.

Bu üç firmanın rekabet ettiği, satın almak için çekiştiği firma ise son zamanların en popüler yazılı ve sesli iletişim programı olan Discord. Özellikle oyun sektöründe öne çıkan uygulama için firma deyim yerindeyse kesenin ağzını açmış durumda. Öyleki 2020 yılı için piyasa değeri 7,5 milyar değer olarak biçilen firma için 10 milyar dolar ödemeye hazır.

microsoft

Bu fiyatın verilme nedeni ise Amazon ve Epic Games’in de Discord’u satın almak istemesi. Ancak dediğimiz gibi satın alacak olan firma Microsoft olacak gibi gözüküyor. Dedikodulara göre satın alma için bazı prosedürlerin çoktan bittiği.

2015 yılında kurulmasına rağmen şu an yaklaşım 300 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu kadar kısa sürede büyük bir başarıya imza atan programın tüm mobil ve işletim sistemlerinde çalışması bu başarıya ulaşmasında etkili oldu. Öyleki programın kurucusu Jason Citron’un oyunlarda kullanılan Skype- TeamSpeak gibi servislerin oyun içi negatif yönlerinden yola çıkarak uygulamayı geliştirdiğini hatırlatalım.

Microsoft sadece Discord’u değil aynı zamanda Pinterest’i de satın almak istediği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde de firma Xbox için ZeniMax Media’yı 7.5 milyar dolara satın almıştı.

Sosyal medya üzerinden altcoin vurgunu yapıyorlar