Microsoft, Windows’un en yeni sürümünde yapay zeka’dan faydalanacak

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 18 Ocak 2023 Çarşamba 1:50 pm

Microsoft yöneticisi Panos Panay, Windows’un bir sonraki sürümünde yapay zekanın oldukça önemli bir role sahip olacağını söyledi.

Bildiğiniz gibi şu sıralar yapay zeka dünyasında çok ses getiren yeni bir program var; o da OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT. Bu etkileyici chat botun arkasındaki girişim olan OpenAI’ın en büyük yatırımcılarından biri ise Microsoft. 2019 yılında 10 milyar dolarlık bir yatırım yaparak en büyük hissedarlarından biri haline geldiği bu yapay zeka programını daha şimdiden çeşitli hizmetlerine entegre etmeye başlayan Microsoft, asıl hamlesini ise Windows’un en yeni sürümünde yapacak gibi duruyor.

yapay zeka

Popüler işletim sisteminin bir sonraki sürümünde yapay zeka önemli bir rol üstlenecek. Microsoft yöneticisi Panos Panay, CES 2023’te katıldığı bir panelde yapay zekaya dair planları hakkında konuştu ve Windows’un bir sonraki sürümünün yapay zekadan güç alacağını söyledi.

 

İşletim sisteminin mevcut versiyonu da bazı özellikleri için yapay zekadan destek alıyor ama Panay çok daha kapsamlı bir kullanımın yolda olduğunu söylüyor. İşletim sisteminin bir sonraki sürümünde, neredeyse her şey yapay zeka destekli olarak çalışacak. Böylece kullanıcılara çok daha gelişmiş bir deneyim sunulması bekleniyor.

Öte yandan işletim sisteminin bir sonraki versiyonunda bulut servisi de çok önemli bir rol oynayacak. Microsoft bulut servislerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha popüler hale geleceğine inanıyor. Hatta bununla da kalmayıp bunu gerçekleştirmek için önemli adımlar atıyor.

Activision Blizzard’ın satılmasına Google da itiraz ediyor