Microsoft, Windows 11’den ücret almayacak

Yayın tarihi: 3 Eylül 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 2 Eylül 2021 Perşembe 5:10 pm

Windows 11 tamamen ücretsiz olacak

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 11 için geri sayıma geçti. Bir süredir beta aşamasında olan yeni Windows sürümünün önümüzdeki Ekim ayında kullanıma sunulması bekleniyor.

PC tarafında Microsoft’un en güçlü markalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Hali hazırda bilgisayar sektöründeki pek çok firma, Microsoft’un geliştirdiği işletim sistemi olan Windows’u kullanıyor. Bu alanda Windows’un ciddi bir rakibi yok. Fakat Windows sürümlerinden sonra en yaygın işletim sisteminin MacOS olduğunu söyleyebiliriz.

Bilindiği üzere Microsoft son olarak Windows 10’u kullanıma sunmuştu. Windows 10 önceki Windows sürümlerine göre biraz daha stabil ve kararlı bir versiyondu. Dolayısıyla bu sebepten ötürü Microsoft uzun bir süre ciddi güncellemeler yapmak zorunda kalmadı.

Microsoft

Fakat artık bazı şeylerin yenilenmesi gerekiyordu. Bu yüzden Microsoft, kararlı bir diğer sürüm olan Windows 11’i duyurdu. Uzun bir süredir beta aşamasında olan Windows 11 önümüzdeki günlerde PC kullanıcılarının beğenisine sunulacak.

Bir güncelleme halinde gelecek olan Windows 11, direkt olarak kullanılabilecek. Yani hali hazırda orijinal bir Windows 10 kopyası kullanıyorsanız direkt olarak Windows 11’e geçiş yapabileceksiniz.

Merak edenler için belirtelim. Şimdiye kadarki beta testlerinde öyle ciddi sorunlar ortaya çıkmamıştı. Dolayısıyla bu anlamda Windows 11 şimdilik sorunsuz olduğunu söyleyebiliriz. Yine de kullanıcı sayısı arttığında ortaya ufak tefek hatalar çıkacaktır. Dileriz Microsoft bu tarz hataları da kısa süre içerisinde ortadan kaldırır.

 No Man’s Sky Frontiers Güncellemesi Geldi