Microsoft ve OpenAI konuşmaları kod şeklinde aktarılabilecek

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2021 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 Cuma 1:48 pm

Microsoft ve OpenAI tarafından geliştirilen yeni bir uygulama ile birlikte konuşmalar kod şeklinde aktarılabilecek. Hadi gelin bu yeni teknolojiye biraz daha yakından bakalım.

Dünyanın en büyük yazılım devlerinden bir tanesi olarak bilinen Microsoft özellikle şu sıralar yeni güncellemeler yapıyor. Şirketin Windows 10 nedeni ile yaşadığı sorunları diğer platformlarda yaşamak istemediği çok açık. Ayrıca kullanıcıların işletim sistemlerinde yaşadığı problemleri unutturmaya çalışıyor.

Yeniden başlangıç olarak görülebilecek GPT-3 sistemi Microsoft tarafından kullanılacak. Yalnız bu sistem şirkete ait değil. OpenAI tarafından geliştirilen bu yeni sistem sayesinde hiç programlama ve kodlama bilmeden uygulama ve programlama geliştirmek mümkün olacak. Üstelik bunu yaparken kimse zorlamayacak.

Microsoft

GPT-3 teknolojisi ile birlikte Microsoft “Power Apps” gücünü ortaya koyacak. Bu sayede isteyenler uygulama tasarlayabilecek Ayrıca böyle bir tasarlama yapmak için ciddi bir yazılım ve programlama yeteneğine sahip olmaya gerek yok. Yapay zeka sistemleri geliştiren OpenAI, Microsoft kullanıcıları için önemli bir hediye vermiş oldu.

 

Ortaya çıkan son detaylara göre şirketler ve büyük çaplı işletmeler bu yeni yapay zeka temelli araçlar sayesinde birçok sorunu kolayca çözebilecek. Ayrıca kodlama için karmaşık programlama dillerine de gerek yok. Microsoft Excel üzerinden basit ve öğrenmesi kolay formüller tercih edilebilecek.

Microsoft Internet Explorer Haziran 2022’de herkese veda edecek

Microsoft tüm işletmelerin bu yeni sistemi kullanmasını istiyor. Haziran sonuna kadar deneme modu üzerinden bu yeni sistem tercih edilebilecek. Ancak şimdilik İngilizce dil desteği olacak. Bakalım Microsoft yapay zeka alanında kendisini kanıtlayabilecek mi.