Microsoft, Türkiye’nin de olduğu 4 ülkenin bilgisayar korsanlarına karşı uyardı!

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 9:28 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 9:28 pm

Microsoft, yaptığı açıklamada Çin, İran, Kuzey Kore ve Türkiye hükümetleriyle bağlantılı bilgisayar korsanlarının harekete geçtiğini söyleyerek uyarıda bulundu.

ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft Corporation, Çin, İran, Kuzey Kore ve Türkiye’deki hükümetlerle bağlantılı olan bilgisayar korsanlarının dünyanın dört bir yanındaki büyük teknoloji firmaları tarafından kullanılan yazılımlardaki önemli bir kusurdan yararlanmak için harekete geçtiği konusunda uyardı.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı, güvenlik açığının dünya çapında yüz milyonlarca cihazı etkileyebileceğini bildirdi.

HANGİ KURULUŞLARIN HEDEFTE OLDUĞU AÇIKLANMADI

CNN’in haberine göre bilgisayar korsanları ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın (CISA) dünya çapında yüz milyonlarca cihazı etkileyebileceğini söyledikleri bir güvenlik açığından yararlanıyor. CISA, tüm federal sivil kurumlara, tehdide karşı yazılımlarını güncellemelerini emretti.

Microsoft ve diğer güvenlik şirketlerine göre, güvenlik açığını kullanan İranlı bilgisayar korsanlığı grubunun ‘fidye yazılımı’ geçmişi var. Çinli bilgisayar korsanı grubunun ise, bu yılın başlarında Microsoft Exchange e-posta yazılımına karşı Beyaz Saray’ın kınadığı bir hareketin arkasında olduğu düşünülüyor.

BAHSİ GEÇEN GÜVENLİK AÇIĞI JAVA TABANLI YAZILIM

Bahsi geçen güvenlik açığı, dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların uygulamalarında bilgileri günlüğe kaydetmek için kullandığı “Log4j” olarak bilinen Java tabanlı yazılımda bulunuyor. Etkilenen yazılım sağlayıcılarının listesi, Cisco’dan Amazon Web Services’e ve IBM’e kadar teknoloji devlerini içeriyor.

ABD’li yetkililer yazılım hatası konusunda alarma geçtiklerini söyleyerek,  devletin altyapısının güvenlik açığı kullanılarak ihlal edildiğine dair hiçbir kanıtı olmadığını bildirdi.

Omicron varyantı için tedbir kararı!