Microsoft son Windows sürümüyle sorun yaşamaya devam ediyor

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 7:23 pm

Bazı uygulamaların kapanmasına neden olan hataya Windows 11 güncellemesinin sebep olduğunu tespit eden Microsoft, kullanıcılardan bu güncellemeyi geri almalarını istedi.

Hem kullanıcı deneyimini geliştirmek hem de güvenlik açıklarını kapatmak için düzenli olarak Windows için güncellemeler yayınlayan Microsoft, son yayınladığı güncellemenin ardından bir anda çok sayıda hata ve şikayet almaya başladı.

Windows 11 kullanıcıları, son güncellemeyi yükledikten sonra bazı programların kendi kendilerine kapandıklarından şikayet ediyorlardı. Bu sorunun sebebini araştıran Microsoft, sorunun kaynağını buldu. Yayınladıkları güncelleme NET 3.5 tabanlı bazı uygulamaların düzgün çalışmamasına sebep oluyor. Bir açıklama yayınlayarak bu durumun kendi hataları olduğunu kabul eden Windows ekibi, kullanıcılardan KB5012643 başlıklı güncellemeyi geri almalarını istedi.

Windows 11

 

KB5012643 isteğe bağlı bir güncelleme olduğu için bazı kullanıcılar zaten bu güncellemeyi henüz kurmamıştı. Ancak KB5012643’ü kuran kullanıcıların bu işlemi geri alması gerekiyor. Bunu yapmak isteyen kullanıcıların Başlat menüsüne giderek Windows Update seçeneklerine gelmesi ve buradan güncelleme geçmişine giderek KB5012643’ü bulması gerekiyor. Daha sonra KB5012643’ün üstüne gelip kaldır dediğinizde güncelleme cihazınızdan kaldırılmış olacak. Daha sonra cihazınızı kapatıp yeniden açtığınızda, hataya sebep olan yazılım temizlenmiş olacak.

Windows 11 çıkışının ardından çok büyük teknik sorunlar yaşamamış olsa da bu hatanın zamanlaması Microsoft için işleri karıştırıyor. Tam da Windows 10’un ciddi hatalarla geldiği bir dönemde bir de Windows’un son sürümünün de bu hatalardan nasibini alması, zaten kullanıcı çekmekte zorlanan son sürüme geçme isteğini daha da azaltabilir. Windows’un kendi alanında ciddi bir rakibi olmasa da hala eski sürümlerin kullanılması Microsoft’un başını ağrıtmaya devam edecek gibi görünüyor.

Nvidia kripto madenciliği yüzünden 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek