Microsoft Rusya için kararını açıkladı

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar 2:40 pm

Microsoft Rusya için kararını sonunda verdi. Yaşanan gelişmelere baktığımızda suların iyice kızıştığını görüyoruz.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Microsoft, Rusya için kararını verdi ve endişe seviyesi önemli ölçüde arttı. Ukrayna’ya operasyon düzenleyen Rusya, adeta ablukaya alındı. Herkes Microsoft tarafından alınacak kararı merak ediyordu.

Microsoft diğer firmalar ile aynı görüşte olduğunu belirtti. Şirketin başkanı olan Brad Smith bir blog yayınladı. Burada yaptığı açıklamalar ülkelerin yaptırım kararını destekler nitelikteydi. Şirket, Rusya’daki ürün ve hizmetlerinin tüm yeni satışlarını askıya alma kararı aldı. Böylece Rusya’ya bir darbe de Microsoft’tan geldi.

Microsoft Rusya

Avrupa Birliği, ABD ve Birleşik Krallık hükümetleri yakın koordinasyon içerisinde çalışıyor. Microsoft bu koordinasyon içerisinde yer alma kararı aldı. Hükümetlerin yaptırım kararına uyduklarını söyleyen Smith, böylece Rusya’daki işleri durdurdu. Bu durum Rusya için büyük bir problem haline gelecek gibi görünüyor.

 

Tüm bunlara ek olarak ABD’li teknoloji devi önemli bazı açıklamalara daha yer verdi. Ukrayna verilen siber güvenlik desteğinin artacağını belirtti. Böylece siber güvenlik alanında Ukrayna, Rusya’dan korunmuş olacak. Bilgisayar korsanları Ukrayna hükümetinin tüm önemli sistemlerine sızmaya çalışıyor.

Microsoft Game Pass, Steam ile birleşebilir!

Microsoft Rusya için kararını vererek dünya basını ile aynı düşündüğünü gösterdi. İnsanlara yardım etmek için kaynaklarını seferber etmeye devam ettiklerini söyleyen şirket aynı zamanda çalışanları ile iletişim halinde olduklarını belirtti.